Se spune ca ACIDOZA sta la baza tuturor bolilor. Trebuie sa intelegem procesul prin care organismul nostru se alcalinizeaza, si rolul important pe care il are un corp alcalinizat in mod adecvat in mentinerea si redobandirea sanatatii noastre. Functionarea organelor si a glandelor endocrine este determinata si de echilibrul acid - alcalin de la nivelul fiecarui organ si glanda endocrina in parte. Fiecare organ sau glanda are un PH optim astfel incat acesta sa functioneze eficient.

Cum afecteaza acidoza organele noastre

Stomacol

Problemele de digestie, ragaiala, arsuri stomacale, sensibilitatea, gazele intestinale, regurgitarea, sughiturile, lipsa, sau limitarea poftei de mancare, greata, starea de voma, diareea, constipatia, colicile la copii – pot indica probleme ale nervului vag si un posibil sindrom de hernie hiatala, care pot produce reziduu acid in sistem. Hernia hiatala poate reduce rapid acidul clorhidric necesar in stomac. Fara o descompunere corespunzatoare a hranei cu ajutorul acidului clorhidric din stomac, alimentele devin prea acide.

Intestinul subtire

Placile Peyer din portiunea superioara a intestinului subtire sunt cruciale pentru viata. Ele sunt esentiale pentru asimilarea corespunzatoare a hranei si pentru producerea limfocitelor pentru cel mai mare plex limfatic. Ele produc, de asemenea, cantitati importante de enzima „chyle" care este o substanta puternic alcalinizanta. Fluxul neintrerupt al acestei enzime este crucial. Productia prea mare de reziduu acid din cauza alimentelor acide este o povara uriasa pentru Petele Payer, care reduc secretia enzimei chyle.

Colonul

Colonul trebuie pastrat curat de rezidurile acide acumulate. Toxinele si rezidurile nocive depuse pe peretii colonului, in cazul diareei, sau a constipatiei vor deveni mai puternice si se vor reabsorbi in fluxul sangvin, ajungand la tesuturi. O eliminare completa ar fi optim sa aiba loc cel putin de 2 ori pe zi.

Inima

Inima este unul dintre organele cele mai dependente de nivelul alcalin al organismului. Este inervata partial de catre nervul vag, care functioneaza optim intr-un mediu alcalin. Ritmul corect al batailor inimii este perturbat de nivelul de reziduri acide. Rezidurile acide impiedica oxigenarea corespunzatoare a sangelui si urmeaza degenerarea inimii. O alcalinizare optima a inimi determina o functionare ideala a inimii.

tratament acidoza

Ficatul

Ficatul indeplineste peste 300 de functii, inclusiv procesarea toxinelor acide din sange, producerea a numeroase enzime alcaline pentru orgarism si de asemenea este prima linie defensiva impotriva toxinelor si otravurilor. Toate substantele nutritive obtinute in tractul gastrointestinal intra in sange prin ficat. Solicitarea ficatului este mult mai mare atunci cand cantitatea de reziduri acide este mare tot timpul in sange. Daca ficatul devine prea congestionat din cauza rezidurilor proteinice acide, imbolnavirea grava si char moartea sunt iminente.

Pancreasul

Pancreasul este foarte dependent de o dieta alimentara alcalina corecta. Toate aspectele functiei pancreatice reduc aciditatea in exces si regleaza echilibrul glucidelor in sange. Pentru a avea un echilibru corespunzator al glucidelor in sange, trebuie sa mentineti o dieta alimentara in primul rand alcalina.

Rinichii

La un adult sanatos, prin rinichi trece intr-un minut aproximativ un litru de sange. Prin realizarea functiilor lor, rinichii pastreaza sangele alcalin si extrag substantele acide. In rinichii ce sunt supraincarcati cu prea multa aciditate apar pietre, care sunt formate din reziduu acid si saruri minerale care s-au combinat intr-o substanta reziduala acida. De aceea, reducand formarea produselor acide de la intrarea in corp, sunt mai multe sanse sa evitati aceasta stare dureroasa.

Sistemul limfatic

In corp exista 600-700 glande limfatice. Limfa (fluidul limfatic) transporta substantele nutritive la celule si indeparteaza rezidurile acide. Limfa circula cel mai bine intr-un mediu alcalin. Atunci cand aciditatea organismului creste, viteza cu care limfa circula se reduce, creand una dintre cele mai cronice, de lunga durata si amenintatoare situatii. In timp, limfa se usuca si incepe sa formeze aderente de la foarte mici, la foarte mari pe langa tesuturi. Aceste aderente pot interfera atat cu limfa, cat si cu sangele. Circulatia redusa a limfei duce la cresterea de depozitele acide in tesuturi. Incetinirea limfei apare si in cazul in care nu se consuma suficienta apa curata. Produsele reziduale din alimentele care nu sunt digerate corect sunt reabsorbite in circulatia generala prin canalele limfatice ale intestinului subtire. In plus in cazul in care miscarile intestinului nu curata complet corpul de toxinele zilnice, acestea sunt de asemenea reabsorbite.

Alcalinizarea organismului si mentinerea echilibrului acid/alcalin se poate realiza prin mai multe mecanisme, unul dintre acestea este consumul de apa alcalina produsa de un ionizator de apa.

In articol se gasec idei si fragmente din cartea  „Alcalinizeaza-te sau mori" de Dr.T.A.Baroody Jr.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole