Asociatia SOS Infertilitatea anunta ca intalnirea anuala a organizatiei paneuropene Fertility Europe are loc in acest an la Bucurest
Asociatia SOS Infertilitatea anunta ca intalnirea anuala a organizatiei paneuropene Fertility...
Arginina este un aminoacid stric necesar pentru adulti deoarece dupa varsta de 30 de ani glanda pituitara inceteaza aproape incomplet sa il secrete. Traumele fizice sporesc necesitatile de arginina ale organismului. Acest aminoacid este necesar pentru functionarea normala a glandei pituitare (hipofiza). Alaturi de omitina, fenilanina si alte substante cu actiune neurologica, arginina este indispensabila pentru sinteza si elaborarea hormonului de crestere a glandei pituitare. Necesarul de arginina este mai mare la barbati deoarece lichidul seminal contine 80 % din cantitatea totala a acestui aminoacid si deficitul poate duce la sterilitate.
Deficitul de Arginina poate fi suplinit prin administrarea unui produs natural 100%, Arginine Plus ce poate fi procurat de la distribuitorii Calivita.
De exemplu Oxidul de azot, datorita efectului sau vasodilatator, are efecte importante in stimularea si mentinerea erectiei si potenta. Arginia stimuleaza si productia de sperma, avand astfel o influenta in cresterea fertilitatii masculine. Efectele obtinute prin folosirea de arginina sale pot fi comparate cu cele obtinute prin folosirea "tabletei albastre" (viagra), cel mai cunoscut si unul dintre cele mai scumpe medicamente pentru potenta.
Cu cativa ani in urma in Ungaria sa facut un experiment pe 25 de barbate in urma caruia la 15 persoane sa observat imbunatatirea erectiei, iar 14 persoane au raportat o crestere semnificativa a apetitului sexual. Aceste efecte sau obtinut cu doar 4 grame de arginina pe zi. Exista statistici care spun ca peste 70% dintre barbati se confrunta cu anumite tipuri de probleme de erectie.
Aproximativ 60% din populatie Europei sufera de probleme cardiovasculare, probleme duc in timp, mai devreme sau mai tarziu, la atac cardiac, infarct sau tromboza. Sa constatat ca Aminoacidul Arginina poate fi de mare ajutor, pentru ca din acesta organismul uman produce monoxidul de azot, care are un efect vasodilatator, relaxand muschii din peretii vaselor de sange.
Dilatarea fiziologica generala a vaselor de sange reduce hipertensiunea si creste cantitatea de oxigen din zonele arteriosclerotice. De asemenea, blocheaza agregarea plachetara, prevenind embolismul.
Detoxifierea organismului este efectuata de catre ficat, dar daca ficatul este afectat sau, dintr-un motiv sau altul, nu i-si poate indeplini aceasta functie, toxinele incep sa se acumuleze in organism. Una dintre cele mai periculoase substante este amoniacul, ce se produce in urma dezintegrarii aminoacizilor. In caz de efort fizic sustinut, dezintegrarea aminoacizilor se intensifica, cantitatea de amoniac din organism creste, dar un ficat sanatos poate elimina fara probleme aceasta cantitate de amoniac, inainte ca aceasta sa isi exercite actiunea nociva, cum ar fi intoxicarea sistemului nervos sau blocarea functiei motorii a muschilor. Arginina ajuta ficatul sa detoxifice organismul si sprijina sistemul imunitar. Contine oligoelemente, mangan si cobalt, care stimuleaza enzimele ce participa la eliminarea amoniaculuidin organism, precum si a altor materii toxice produse in urma metabolismului proteinelor.
Arginina are de asemenea, efecte benefice asupra rinichilor si participa la cicatrizarea ranilor, "adezivul" din tesuturi contine multa arginina, care ajuta indirect la formarea oaselor si a tesuturilor conjunctive. Suplimentarea alimentatiei cu arginina sau prin luare unor suplimente alimentare ce contin arginina poate avea efecte deosebite in caz de osteoporoza, artrita si afectiuni ale tesuturilor conjunctive. Arginina participa, de asemenea, la mecanismele antitumorale pasive si are rezultate foarte bune in bolile de ficat (ciroza).
Arginina participa si la formarea muschilor, avand un rol si secretia hormonilor de crestere, unul din elementele fiziologice care ajuta la cresterea musculara. Secretia acestui hormon nu depaseste insa nivelele fiziologice, asa ca nu trebuie sa ne temem de dereglari hormonale. In cazul efortului fizic intens si sustinut, dezintegrarea aminoacizilor din muschi va creste, ceea ce are ca rezultat un nivel ridicat de amoniac in sange. Astfel, prin paralizarea oxidarii celulare, se reduce continutul energetic al muschilor functionali, in special al celor din sistemul nervos, ce are drept rezultat o performanta scazuta si o regenerare intarziata. Accelerand eliminarea amoniacului, arginina sprijina performanta fizica pe termen scurt si lung.
Trebuie, de asemenea, subliniat ca arginina este o pro-substanta a creatinei, care este principala molecula ce stocheaza energia in tesutul muscular. In cazul sportivilor pot fi observate diect efectele argininei daca se administraza o doza de 2 g pe stomacul gol (cu apa sau suc) cu o ora inainte de a incepe un viguros program de exercitii fizice.
Exista diverse alimente ce contin arginina: nuci, floricele de porumb, dulciurile pe baza de gelatina, ciocolata, orezul brun, faina de ovaz, stafidele, semintele de susan si floare soarelui, painea integrala de grau si toate alimentele bogate in proteine.
Exista un produs natural care contine Arginina si poate suplini un eventual deficit in organism, acesta se numeste Arginine Plus si poate fi gasit in reteaua de distributie Calivita.