S-au descoperit 10 tipuri de Coenzima Q, dar numai Coenzima Q10 face parte din structura celulelor umane. Din punct de vedere structural coenzima Q10 seamana cu vitamina E, dar actiunea antioxidanta a ei este cu mult mai puternica. Firmele de cosmetice o folosesc in cremele lor specializate in tratarea ridurilor.

Interesant este ca Coenzima Q10 se gaseste in fiecare celula, in special in cele cu activitate foarte intensa precum: ficatul, inima sau creierul. Desi coenzima Q10 se gaseste in toate celulele organismului, in inima se gaseste cea mai mare concentratie . Izolarea coenzimei Q10 s-a efectuat din inima de bou in anul 1957, de Frederick Crane de la Enzyme Research Center, din cadrul Universitatii Wisconsin, Statele Unite ale Americii.

Functii importante realizate Coenzima Q10

- este responsabila pentru producerea a 95% din energia necesara organismului;

- este un antioxidant intracelular puternic;

- previne ateroscleroza;

- previne sinteza anormala a unor proteine si prin aceasta unele afectiuni degenerative;

- stabilizeaza membranele celulare

coenzima q10Coenzima Q10 este utilizata cu rezultate foarte bune in diferite tratamente cosmetice si dermatologice. Majoritatea producatorilor de cosmetice au produs diverse creme care contin coenzima Q10 pentru efectul sau antioxidant ce opreste degradarea colagenului din piele si implicit formarea ridurilor. Stresul zilnic, metabolismul celular, expunerea la soare, toxinele, fumul de tigara si alti factori de mediu, sunt factori care favorizeaza producerea radicalilor liberi nocivi care tind sa distruga si sa scada nivelul de colagen din piele.

Coenzima Q10 este produsa de organism in cantitate suficienta in primii 25-30 de ani de viata. In perioada de 24-28 ani, organismul atinge productia proprie maxima de coenzima Q10, iar dupa depasirea varstei de 30 de ani, organismul incetineste ritmul fabricarii de Co Q10 o data cu aparitia procesului de imbatranire. Pentru a se pastra cantitatea necesara de Co Q10 in organism se impune ca aportul de Co Q10 sa fie realizat exogen, prin utilizarea suplimentelor alimentare care nu numai ca sporesc nivelul de Coenzima Q10 din sange, dar si stimuleaza productia proprie de Coenzima Q10 a organismului.

California Fitness a reusit sa realizeze in laboratoarele sale cateva produse naturale ce contin Coenzima Q10 si sunt foarte apreciate de cunoscatori.  Coenzyme Q10, pentru probleme de inima si ale sistemului circulator Super CoQ 10 Plus si un alt produs care se administreaza sublingualabsorbindu-se prin mucoasa bucala Coenzyme Sublingual Q10.


 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole