S-au descoperit 10 tipuri de Coenzima Q, dar numai Coenzima Q10 face parte din structura celulelor umane. Din punct de vedere structural coenzima Q10 seamana cu vitamina E, dar actiunea antioxidanta a ei este cu mult mai puternica. Firmele de cosmetice o folosesc in cremele lor specializate in tratarea ridurilor.

Interesant este ca Coenzima Q10 se gaseste in fiecare celula, in special in cele cu activitate foarte intensa precum: ficatul, inima sau creierul. Desi coenzima Q10 se gaseste in toate celulele organismului, in inima se gaseste cea mai mare concentratie . Izolarea coenzimei Q10 s-a efectuat din inima de bou in anul 1957, de Frederick Crane de la Enzyme Research Center, din cadrul Universitatii Wisconsin, Statele Unite ale Americii.

Functii importante realizate Coenzima Q10

- este responsabila pentru producerea a 95% din energia necesara organismului;

- este un antioxidant intracelular puternic;

- previne ateroscleroza;

- previne sinteza anormala a unor proteine si prin aceasta unele afectiuni degenerative;

- stabilizeaza membranele celulare

coenzima q10Coenzima Q10 este utilizata cu rezultate foarte bune in diferite tratamente cosmetice si dermatologice. Majoritatea producatorilor de cosmetice au produs diverse creme care contin coenzima Q10 pentru efectul sau antioxidant ce opreste degradarea colagenului din piele si implicit formarea ridurilor. Stresul zilnic, metabolismul celular, expunerea la soare, toxinele, fumul de tigara si alti factori de mediu, sunt factori care favorizeaza producerea radicalilor liberi nocivi care tind sa distruga si sa scada nivelul de colagen din piele.

Coenzima Q10 este produsa de organism in cantitate suficienta in primii 25-30 de ani de viata. In perioada de 24-28 ani, organismul atinge productia proprie maxima de coenzima Q10, iar dupa depasirea varstei de 30 de ani, organismul incetineste ritmul fabricarii de Co Q10 o data cu aparitia procesului de imbatranire. Pentru a se pastra cantitatea necesara de Co Q10 in organism se impune ca aportul de Co Q10 sa fie realizat exogen, prin utilizarea suplimentelor alimentare care nu numai ca sporesc nivelul de Coenzima Q10 din sange, dar si stimuleaza productia proprie de Coenzima Q10 a organismului.

California Fitness a reusit sa realizeze in laboratoarele sale cateva produse naturale ce contin Coenzima Q10 si sunt foarte apreciate de cunoscatori.  Coenzyme Q10, pentru probleme de inima si ale sistemului circulator Super CoQ 10 Plus si un alt produs care se administreaza sublingualabsorbindu-se prin mucoasa bucala Coenzyme Sublingual Q10.


 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole