Există foarte multe studii despre prevenirea şi tratarea alergiilor prin metodele cele mai simple.

Vi le prezentăm acum dv. şi la rândul dv. puteţi să le arătaţi şi altor persoane care au nevoie de ele!

În timpul unui studiu efectuat în 2012, alimentaţia câtorva sute de gravide a fost examinată. Cercetătorii doreau să ştie cum înfluenţează alimentaţia mamei dezvoltarea alergiilor la copil în primul an de viaţă. Cercetătorii au publicat un rezultat surpirnzător: copiii mamelor care au avut un aport mai mare de vitamina C în timpul sarcinii au prezentat mai puţine alergii, respiraţie asmatică, eczeme, alergii sau sensibilităţi la anumite alimente.

Aportul de vitamina C în timpul copilăriei timpurii influenţează, de asemenea, apariţia simptomelor alergice. Examinând mii de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, cercetătorii au descoperit că apariţia febrei fânului (rinitei alergice) era mult mai mică la copiii care au consumat mai multă vitamina C.

Mai multe studii au raportat o relaţie negativă între aportul de vitamina C şi astm. S-a stabilit că un aport redus de vitamina C a crescut frecvenţa cazurilor de astm şi de asemenea, că cei care suferă de astm au avut cele mai mici niveluri de vitamina C.

secrete despre alergiiMai multe studii au evidenţiat faptul că nivelul de histamină, care este în mare parte responsabilă de dezvoltarea unor simptome alergice, poate avea, de asemenea, legătură cu vitamina C. Potrivit studiilor, cu cât mai scăzute sunt nivelurile de vitamina C, cu atât mai mare este cantitatea de histamină detectată. De asemenea, a fost evidenţiat  că  un aport de 1000 mg vitamina C timp de trei zile poate să scadă semnificativ nivelul de histamină care cauzează simptome alergice! Dacă nivelul de histamină este redus, simptomele alergice pot să scadă, de asemenea!

V-aţi fi putut imagina că în loc să luaţi antihistaminice moleşitoare şi steroizi cu efecte drastice, aveti alte oportunităţi de combatere a alergiilor, care va amărăsc viaţa?

Spuneţi aceste lucruri şi altor persoane!

Ştiaţi că o mulţime de oameni suferă de alergie, indiferent de anotimp? În plus, faţă de polen, simptomele de disconfort pot fi cauzate de acarieni, blana animalelor de companie şi de diverse ciuperci.

Sursa: revista CaliNews

Bibliografie:

  • Associations between Maternal Antioxidant Intakes in Pregnancy and Infant Allergic Outcomes – C.E. West, J. Dunstan; Nutrients. 2012 November; 4(11): 1747–1758.
  • Antioxidant Intake in Pregnancy in Relation to Wheeze and Eczema in the First Two Years of Life – S. Martindale, G. McNeill; Am J Respir Crit Care Med. 2005 Jan 15;171(2):121-8.
  • Association of Antioxidants With Allergic Rhinitis in Children From Seoul - Ju-Hee Seo, Sung-Ok Kwon, So-Yeon Lee;  Allergy Asthma Immunol Res. 2012 Nov;4:e142
  • Dietary antioxidants and asthma in adults –B D Patel, A A Welch;
  • Plasma concentrations of dietary and nondietary antioxidants are low in severe asthma - N.L.A. Misso, J. Brooks-Wildhaber; Eur Respir J 2005; 26: 257–264
  • Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood - C. Alan,  B. Clemetson, J Nutr. 1980 Apr;1

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole