Mult timp oamenii au crezut ca proasta dispozitie se datoreaza lipsei luminii soarelui, scurtarii zilelor si frigului, vremii care creaza disconfort. Expertii au observat o crestere a frecventei bolilor mentale si a depresiilor in aceasta perioada. Exista cateva studii care releva factorii determinanti ai acestei incidente si prin ce metode se pot obtine rezultate pozitive in remedierea acestor afectiuni. Recomandarile vizeaza folosirea agentilor activi naturali precum Omega-3 si de asemenea, cu o mare importanta, vitamina D.

Atat la pacientii cu probleme de depresie, cat si la oamenii sanatosi, care s-au confruntat cu letargia sezoniera, au fost determinate nivele necorespunzatoare, scazute, ale vitaminei D.

vitamina D lichidaCu toate ca nu s-a dovedit foarte clar daca lipsa vitaminei D este cauza, efectul sau o consecinta a starii, se pare ca suplimentarea acesteia are efecte benefice asupra starii de sanatate mentale.

Un studiu realizat in 2011 a aratat ca pacientii care se lupta cu depresia de iarna au simtit imbunatatiri semnificative dupa administrarea vitaminei D.

Un lucru important de retinut este ca vitamina D are un impact benefic semnificativ asupra sistemului imunitar! Pe de o parte creste rezistenta impotriva agentilor patogeni si pe de alta parte inhiba inflamatiile autoimune. S-a observat ca in lunile de iarna, bolile autoimune provoaca mai multe dificultati decat in alte perioade si mai multi experti au facut legatura cu lipsa vitaminei D, intalnita de obicei in aceasta perioada.

Stiati ca? Folosirea vitaminei C poate deasemenea contribui la imbunatatirea starii de spirit, foarte asemanator modului in care actioneaza vitamina D, fiind implicata in producerea de dopamine – substantele bunei-dispozitii. Studiile recente au demonstrat caci, contrar cunostintelor anterioare, rolul vitaminei D in organismul uman este foarte complex si influenteaza nu doar starea fizica, dar si pe cea psihica. Am putea spune ca vitamina D este un lichid virtual de lumina.

Poti acoperi deficitul de vitamina D in sezonul rece, cand stai mai mult in casa si soarele nu te poate ajuta, daca suplinesti prin administrarea de vitamina D lichida.

 

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole