Laptele matern este o minune a naturii ce satisface în totalitate necesitățile copilului tău. În plus,  prin alăptare îi oferi copilului nutrienții esențiali unei dezvoltări armonioase.

Pregătirea pentru alăptare

Nu este necesară o pregătire specială a sânului pe parcursul sarcinii; corpul tău se va adapta singur. Când este posibil, permite contactul cu aerul curat și cu razele soarelui. Dacă porți sutien, acesta ar trebui să fie confecționat din materiale ce permit pielii să respire. Cel mai bine ar fi să cumperi un sutien pentru alăptare în ultima lună de sarcină. Acesta ar trebui să fie confortabil și flexibil.

Prima alăptare

Cei mai mulți nou născuți sunt alăptați chiar în prima oră după naștere, întrucât aceștia se nasc cu un reflex de căutare și de sugere instinctiv. În primele 20-60 de minute după naștere, acest reflex este puternic. Situația este similară și în cazul copiilor născuți prin cezariană.

Alăptarea

Pentru ca tu și copilul tău să formați un cuplu de succes în alăptare, este important ca nou născutul să fie hrănit în poziția potrivită încă de la început. Imediat ce vei observa că îi este foame, așaază-te sau întinde-te confortabil. Dacă este necesar, sprijină-ți spatele pe o pătură sau o pernă pentru alăptare.

Alăptarea corectă

  1. Ombilicul copilului este poziționat lângă al tău. Urechea, umerii și coapsele copilului sunt poziționate la același nivel.
  2. Ridică puțin sânul cu o mână, sfârcul ar trebui să fie poziționat opus nasului copilului. Dacă sugarul întoarce capul, atinge-i obrazul cu sfârcul și așteaptă puțin. Datorită reflexului de căutare, sugarul va întoarce instinctiv capul.
  3. Atinge-i ușor buzele cu sfârcul. Acest gest va declanșa reflexul de a deschide gura. Când gura îi va fi deschisă, adu-l ușor către tine, astfel încât sfârcul și o mare parte din aureolă să ajungă în gura sugarului - copilul va începe automat să sugă.
  4. Verifică încă o dată ca poziția ombilicului copilului să fie lângă al tău.

Dieta în timpul alăptării

Mămicile ce alăptează au nevoie de energie și de nutrienți atât pentru ele, cât și pentru copil. Compoziția laptelui depinde de ceea ce bei și manânci. De aceea, este important să mănânci sănătos. Bea multe lichide și în mod regulat; de exemplu, bea un pahar de apă de fiecare dată când alăptezi.

Hrănit corespunzător de la început

În timpul alăptării, corpul necesită un volum mai mare de lichide. Pentru a satisface această cerință, este recomandat să bei până la 2-2,5 l de lichide zilnic. Apa, sucurile diluate și ceaiurile pentru ajutarea lactației sunt o alegere bună.

 hipp mama nursing tea

 HiPP Mama Ceai Organic (la pliculeţe)  a fost dezvoltat în colaborare cu profesioniști în domeniul îngrijirii mamei și copilului, pentru a fi corespunzător nevoilor particulare ale sfârșitului de sarcină și ale alăptării.

HiPP Mama Ceai Organic conține un amestec de plante cu proprietăți dovedite în sprijinirea lactației.

  • Cu anason*, fenicul*, chimen*, lămâiță*, roiniță*;
  • Fără adaos de zaharuri, fără arome;
  • Ambalat în pliculețe sigilate pentru păstrarea savoarei;
  • Fără adaos de coloranți și conservanți.**

* din producţie ecologică

** conform legii

 

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole