Avantajele alaptarii cu biberonul

• Poate cel mai mare avantaj al alaptarii cu biberonul este acela ca, nu este necesar ca mama sa fie mereu in preajma bebelusuilui, aceasta poate fi suplinita de oricare membru al familiei, si asfel mama poate avea si ea un pic de timp liber.
• Alimentand bebelusul cu biberonul poti sa apreciezi exact ce cantitate de lapte bea bebelusul tau la fiecare masa, aspect ce uneori poate fi foarte util.
• In biberon se poate pune fie laptele muls de la mama cu pompa speciala si pus in biberon, fie cu laptele praf cumparat de la farmacie cu formula specifica varstei sugarului, sau chiar cu lapte de vaca.
• Prepararea laptelui tip formula este relativ rapida, mai ales daca fierbeti o cantitate de apa mai mare o data pe zi, o raciti si folositi pe rand din ea in functie de necesitatile bebelusului.

Dezavantajele alaptarii cu biberonul

• Un dezavantaj care ocupa destul de mult timp este si faptul ca viberonul trebuie sterilizat destul de des prin fierbere.
• Laptele trebuie potrivit la temperatura optima pentru bebelus, deci fie aveti un aparat de incalzit beberonul, fie il testati picurand cateva picaturi pe pielea de pe antebrat.
• Daca nu exista o igiena corespunzatoare in timpul prepararii laptelui exista sansa sa va imbolnaviti bebelusul.
• In momentul cand te deplasezi cari cu tine ditamai bagajul, biberoane, cutie cu lapte, aparat de incalzit biberonul, etc...).
• In cazul folosirii de lapte praf formula acesta este de calitate mai slaba decat laptele de mama, deoarece este obtinut pe cale industriala, o parte din exnime lipsesc si nu contine anticorpi.
• Exista sanse ca bebelusul tau sa aiba colici din cauza laptelui praf, problema datorata faptului ca poate trage aer in timp de suge (foloseste tetine are nu permit intrarea aerului in timpul suptului).

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole