In functie de varsta, fiecare bebelus are propriul sau program de masa, astfel:

  • Intre 0 si 2 luni bebelusul se alapteaza la un interval de trei ore;
  • Intre 2 si 4 luni, bebelusul se alapteaza la un interval de 4 ore;
  • Dupa 4 luni bebelusul se alapteaza la un interval de 5 ore.

Cu toate acestea, programul de mai sus este doar orientativ, fiecare copil este unic si are propriul sau ritm de hranire si crestere. In cazul in care bebelusului i se face foame mai devreme nu ezitati si acordati o portie suplimentara de laptic, iar daca bebe mananca mai putin laptic nu e nevoie sa il fortati sa consume intreaga cantitate doar pentru a va conforma unui tabel.

Specialistii au metoda de calcul prin care pot determina cantitatea de lapte necesara unui bebelus intr-o zi. Se iau primele 3 cifre ale greutatii bebelusului la care se adauga 250 si rezulta cantitatea de lapte praf recomandata a fi administrata bebelusului intr-un interval de 24 de ore, pe care o impartim la numarul de mese dintr-o zi.

De exemplu daca bebelusul are 3.500 grame. Primele trei cifre ale greutatii sunt 350 la care se aduna 250 si obtinem 600. Asta inseamna ca bebelusul va avea nevoie de aproximativ 600 grame de lapte/zi. Daca bebelusul are varsta de o luna conform tabelului de mai jos inseamna ca are nevoie de 8 mese, cele 600 grame de lapte se vor imparti la 8 si ajungem la cifra de 75 grame de la lapte la fiecare masa.

Continuarea pe bebelu.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole