Răspunsuri alergice la diversificarea alimentară
Uneori, nu totdeauna, bebelușii pot dezvolta reacții alergice în timpul...
Daca avem un bebelus atunci cu siguranta avem si o responsabilitate extrem de mare, sa ne asiguram ca bebelusul va fi alimentat extrem de bine si doar cu ceea ce este potrivit pentru varsta lui. In fond bebelusul nostru este parte din viata noastra si nu ne putem permite sa-i punem in joc sanatatea, de aceea se recomanda atentie maxima atunci cand ii alcatuim meniul sau ii preparam lapticul.
In primul rand daca folosim apa de la robinet nefiltrata e necesar sa fierbem apa. Daca ai la dispozitie o apa de calitate (apa de izvor, apa ambalata) sau de la un filtru de apa performant nu este nevoie sa o fierbi. Foarte important de retinut: niciodata nu trebuie sa fierbem apa de mai multe ori. De asemenea, este absolut interzis sa folosim apa minerala carbogazoasa, asta chiar daca o fierbem. Daca folosim apa de la robinet este indicat ca inainte de fierbere sa o lasam sa curga cateva minute, pentru a indeparta impuritatile care vin odata cu ea, de pe conducta. Apoi trebuie sa punem apa la fiert. Atunci cand preparam laptele bebelusului trebuie sa ai grija ca totul sa fie foarte curat.
Inainte de a amesteca laptele praf cu apa este recomandat sa citim instructiunile de pe cutie si sa le urmam indeaproape, deoarece doar acestea ne vor spune cel mai bine cum trebuie sa preparam lapticul bebelusului. Este foarte important sa pastram exact cantitatea inscrisa pe cutia de lapte praf. In caz contrar lapticul poate sa fie mult prea concentrat si astfel poate sa provoace anumite neplaceri bebelusului sau poate chiar lua excesiv in greutate. Totodata, daca adaugam mai putin decat scrie pe cutia de lapte praf, riscam ca bebelusul sa se dezvolte mult mai lent, ceea ce iar nu este bine pentru bebelul nostru.
Dupa ce am urmat toate aceste sfaturi, trebuie sa amestecam lapticul impreuna cu apa. Trebuie sa fim foarte atenti ca inainte sa-i oferim beblusului mult doritul laptic, sa nu cumva sa-l ardem. Mai exact lapticul sa nu fie prea fierbinte si astfel bebelusul sa se raneasca. Daca intampinam aceasta problema, este recomandat sa punem biberonul sup un jet de apa rece pana cand lapticul se va raci putin si astfel bebelusul sa poata fi alimentat. Atunci cand punem biberonul sub jetul de apa trebuie sa fim extrem de atenti, sa nu-l punem in asa fel incat sa curga apa pe suzeta, deoarece nu este recomandat. De asemenea, dupa ce am facut acest lucru, trebuie sa stergem biberonul de apa, inainte ca bebelusul sa puna manutele pe el.
In cazul acesta este reocmandat sa fie o temperatura conforma si cu cea de afara. Mai exact daca afara este frig ii vom da bebelusului lapticul putin mai cald, insa nu sa-l arda. Daca afara este canicula, lapticul bebelusului este recomandat sa nu fie foarte cald, dar nici rece, gata scos de la frigider. Spre deosebire de noi adultii, bebelusii nu au un program fix, atunci cand mananca, de aceea lor trebuie sa le dam de mancare ori de cate ori le este foame.