Nu exista nici un raspuns precis si definitiv asupra varstei optime la care sa se renunte la suzeta. Se recomanda sa se inceapa renuntarea cu varsta de 10-12 luni pentru a elimina aparitia problemelor dentare potentiale si a altor probleme (invatarea limbajului).

Alti medici pediatri, precum si mai multi experti in dezvoltare, cred mai degraba ca suptul degetului sau a suzetei poate fi un aliat indispensabil al copiilor mici pana la varsta de 2  si chiar 3 ani deoarece ii calmeaza si ii insoteste de-a lungul  "marilor invatari" (limbaj, socializare, etc.).

intarcarea"Suzeta este una dintre putinele resurse disponibile, pe care o are un copil de doi ani, pentru a depasi o tensiune, pentru a simti protectie si confort", spune celebrul american pediatru T. Berry Brazelton, in cartea sa „Varsta primilor pasi”.

Cu echipa sa de la Spitalul de Copii din Boston, pediatrul a facut un important studiu pe copii care sug "liber" degetul (mama nu i-a oprit). Cercetatorii au descoperit o crestere a obiceiului la inceputul celui de al doilea an de viata al copilului si o scadere naturala a acestei practici, la varsta de 2 ani si jumatate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole