Este extrem de important să începeţi alăptarea cât mai curând şi să evitaţi să oferiţi bebeluşului suzete, mai ales în primele luni, deoarece acestea îl pot face pe micuţ să nu apuce sfârcul cum trebuie şi implicit să nu se hrănească corespunzător, acest comportament rezultând în sfârcuri crăpate, inflamaţii ale sânilor şi crearea de depozite de lapte.

În ceea ce priveşte programul de alăptare, este indicat să nu vă setaţi un program fix de alăptare ci sa il hrăniţi pe bebeluş atunci când îi este foame. Abia după prima lună îţi poţi crea un program estimativ, constând în hrănirea bebeluşului de cinci-şase ori pe zi, la un interval de trei-patru ore, cu o pauză în timpul nopţii de şase-opt ore.

ghid de hranire a bebelusului

Nu este indicat să îl treziţi pe micuţ din somn pentru a-l hrăni şi nici să îi amânaţi masa atunci când îi este foame. Trebuie să încercaţi să fiţi cât mai flexibili în stabilirea programului bebeluşului.

Durata unei sesiuni de alăptare diferă de la bebeluş la bebeluş, de la mamă la mama, în funcţie de vârsta mamei şi a bebeluşului şi chiar poate să difere de la o hrănire la alta. În mod ideal o masă trebuie să dureze până în momentul în care bebeluşul da drumul sanului în mod spontan. Unii bebeluşi se hrănesc la o masă dintr-un singur san în timp ce alţii au nevoie să sugă la ambii sâni. Cu toate acestea este indicat să vă goliţi fiecare san în parte, pe rând, pentru a evita acumularea de lapte şi inflamarea sânilor.

Alăptarea nou născuţilor nu necesită suplimentarea hranei acestora cu alte fluide în afară de cele obţinute din laptele matern, motiv pentru care nu este nici necesar nici indicat să îi daţi apă sau suplimente bebeluşului fără a vă consulta cu un pediatru în prealabil.

continuarea: http://diversificarealabebelusi.ro/diversificarea-la-bebelusi

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole