Inceputul aventurii de a fi mama inseamna un cumul de sentimente, griji si activitati. Inca din perioada sarcinii, orice mama isi pregateste lucrurile necesare. Desigur, nu poate intui daca va putea alapta sau va avea nevoie de laptele praf, implicit daca va avea sau nu nevoie de recipiente, biberoane si tetine. Insa daca unele lucruri sunt nevoi ce apar pe parcurs, altele se impun imediat.

Din topul dotarilor de care orice mama are nevoie se numara:

Sterilizatorul

Desi unele mame se gandesc ca nu doresc sa hraneasca artificial copilul si vor insista pe alaptare se prea poate sa aiba nevoie de o pompa de san. La randul ei, aceasta necesita curatare dupa fiecare utilizare. Asadar, gama de sterilizatoare biberoane va fi utila si pentru alte tipuri de lucruri ce vor fi igenizate.

Avantajul unui astfel de aparat este ca nu foloseste substante chimice, ci doar apa la temperature foarte inalte, precum si aburii. Se pot steriliza componentele pompei de san, tetinele, biberoanele, precum si suzetele, dupa caz.

Incalzitorul de biberon

Pe acelasi principiu ca nu va fi necesara hranirea bebelusului cu biberonul unele mame subestimeaza importanta unui incalzitor biberoane. Acesta insa este necesar chiar si in cazul celor care isi hranesc copilul cu lapte matern. Surplusul de lapte poate fi stocat si oferit bebelusului la ora potrivita. Mentinut la rece, laptele matern trebuie oferit cel putin la temperatura camerei. Un incalzitor de biberoane va fi exact ce trebuie pentru ca laptele sa aiba temperatura optima si pentru a limita ca laptele sa fie pus in prea multe recipiente – biberon, vas pentru incalzit, din nou in biberon.

Niciodata acesta nu se va incalzi folosind cuptorul cu microunde! Acest lucru vine la pachet cu riscuri foarte mari, de incalzire neuniforma in primul rand.

mami bebe

Aparatul de aerosoli

Racelile la varste fragede sunt problematice si pentru ca administrarea de medicamente este greoaie. De aceea, acele aparate aerosoli sunt de mare ajutor. Acestea vaporizeaza medicamentul lichid si grabeste vindecarea.

De preferat este un aparat portabil, pentru a fi folosit chiar si cand cel mic doarme, ori pentru asta trebuie sa fie si silentios. Bolile respiratorii sunt printre cele mai frecvente, astfel ca tratamentele pentru acestea implica adesea nevoia unui aparat de aerosoli. Unele oferte, precum se gasesc la Kidscare spre exemplu, includ masti atat pentru copii, cat si pentru adulti, astfel ca aparatul va fi folosit cu succes de intreaga familie, la nevoie. O astfel de investitie este de avut in vedere.

Desi unii considera ca industria acestei nise ispiteste cu tot felul de produse si aparate, multe dintre ele nu sunt mofturi. O diferenta majora o fac mamele din alte generatii care regasesc la ora actuala in magazinele de profil tot felul de lucruri ce usureaza munca unei mame. Orele petrecute cu bebelusului trebuie sa fie mai mult decat grija materna specifica, astfel ca automatizarea unor sisteme permite timp calitativ pentru mama si copil. Produsele de curatat, sterilizat, pompa de san sunt doar cateva exemple in acest sens.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole