Apa este foarte importanta pentru organismul copiilor. Spre deosebire de adulti, copiii au nevoie sa bea de doua ori mai multa apa pe kilogram greutate, deoarece ei elimina lichide foarte usor. Totusi nu orice apa este potrivita pentru alimentatia celor mici. In majoritatea zonelor din Romania, apa din sistemul de alimentare publica (apa de la robinet) nu indeplineste toate conditiile de calitate si puritate, apa cumparata din comert ambalata la sticle de plastic (PET-uri) are si ea anumite deficiente.

Este binecunoscut faptul ca copii nu pot bea apa mineralizata intrucat organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna functionare a rinichilor nu trebuie sa fie impiedicata de asimilarea mineralelor. De aceea, copiii nu ar trebui sa bea apa cu un grad de mineralizare care sa depaseasca 120 mg/l (0.12 gr/l) si cu continut de sodiu de peste 20 mg/l (0.02 gr/l).

Apa de izvor este cea mai buna alegere pentru alimentatia copiilor, in special a celor de pana la trei ani. Apa de izvor este superioara celei de la robinet, care contine clor. In plus, apa de izvor nu contine impuritati, spre deosebire de cea de la robinet care este transportata prin reteaua de conducte, dar din nefericire putini avem acces la apa pura de izvor.

Apa de izvor imbuteliata este foarte accesibila, se gaseste in comert ambalata la pet-uri, poate fi folosita in alimentatia copiilor fara sa necesite fierbere. Autoritatile medicale recomanda insa fierberea acesteia, doar pentru a elimina cu totul riscul de aparitie al microbilor dupa desigilarea sticlei. Parintii trebuie sa fie foarte atenti la continutul apei care este specificat pe eticheta, deci sa nu aleaga doar pe baza campaniilor publicitare. Se stie ca apa imbuteliata in sticle de plastic are o serie de dezavantaje. Prin depozitarea apei in recipiente de plastic, datorita temperaturilor mari, straturile superficiale sunt dizolvate la nivel molecular de moleculele de Oxigen printr-un proces de oxidare, rezultand eliberarea a diversi componenti chimici cosiderati daunatori vietii.

cea mai buna apa pentru bebelusi

Prin expunerea sticlelor de plastic la soare, ambalajul din plastic al pet-urilor nu poate asigura puritatea microbiologica si doar dupa 3 zile de expunere la razele soarelui, intr-un ml de apa imbuteliata in plastic sunt de pana la 500 ori mai multe bacterii decat in aceeasi cantitate de apa de la robinet. Explicatia este simpla, deoarece apa de la robinet nu intra in contact cu razele solare, iar temperatura apei este sub 24 grade celsius nu sunt indeplinite conditiile dezvoltarii microbilor si bacteriilor care exista in orice mediu de pe pamant. Nu acelasi lucru se poate spune despre pet-urile din plastic, pe care adesea le gasim depozitate in aer liber si la temperaturi de peste 30 grade in curtile engrosistilor, pentru ca apoi sa ajunga pe mesele noastre.

Alternativa cea mai buna din punctul meu de vedere este o apa filtrata cu un filtru de apa profesional, asa esti sigura ca in apa ce o bea bebelusul nu mai sunt impuritati, bacterii, virusi, paraziti, metale grele, hidrocarburi, cloruri, sulfati si alte substante nocive vietii. Aceste filtre de apa sunt realizate in multe variante tehnologice, fiecare avand anumite functii si caracteristici. Din ce am studiat cele mai bune sunt ionizatoarele de apa, mie mi-au atras atentia filtrele de apa Aquarion Water Ionizer produse si comercializate de Calivita, datorita numarului mare de stadii de filtrare si a faptului ca poate separa apa buna de cea mai putin buna.

Aceste filtre de apa pe langa faptul ca opresc impuritatile, metalele grele, bacteriile, virusii, parazitii, hidrocarburile, azotatii, fosfatii, pesticidele si alte substante nocive ionizeaza si oxigeneaza apa, iar un lucru revolutionar este posibilitatea de a separa apa alcalina de cea alcalina si astfel putand regla PH-ul apei facad-o mai acida sau mai alcalina in functie de necesitati.

Sanatatea copiilor tai este foarte importanta, din acest motiv au nevoie de o apa curata si sanatoasa, tine cont ca corpul bebelusului tau este format 80% din apa.

Din secretele consumului de apa

• Apa trebuie bauta cu inghitituri mici
• In fiecare dimineata si inainte de culcare este recomandat sa se bea 1 - 2 pahare de apa
• Nu este recomandat sa se bea apa rece, intrucat incetineste metabolismul si conduce la cresterea in greutate
• Apa curata bauta corespunzator are proprietati vindecatoare
• Sucurile, ceaiul sau alte lichide reduc deshidratarea dar inlocuiesc necesitatea consumului de apa curata
• Apa inmagazineaza gandurile si sentimentele, vezi experimentele lui Masuro Emoto.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole