Economice si usor de preparat de parinti, pastele sunt o sursa de carbohidrati, vitamine si minerale.
Proprietati ale pastelor
-
Pastele sunt bogate in fibre alimentare care contribuie la sanatatea cardiovasculara si digestiva, diminuand, in special, riscul de constipatie, o problema intalnita destul de frecvent la copiii mai mici de un an.
- Ii ofera copilului o senzatie de satietatea si bunastare, deoarece in scurt timp, prin digestie se transforma in componente energizante.
Pastele pentru copii sunt amuzante, colorate si dau viata farfurii lor. Continutul de componente valoroase depinde de marca de paste pe care o alegeti. Tabelul cu valorile nutritionale si lista ingredientelor va ajuta sa descoperiti daca acestea satisfac cerintele dumneavoastra.
- Daca doriti sa imbinati aspectul cu calitatea, puteti sa optati pentru pastele italiene Dalla Costa cu forme si figurine de iarna care il vor atrage pe copil si va garanteaza si dumneavoastra, parintilor, ca ii oferiti un produs relizat numai din ingrediente deosebite (grau provenit din morile italiene, selectat pe baza caracteristilor fizico-chimice constante in timp si apa cunoscuta inca din secolul XII si numita “miraculoasa”pentru puritatea deosebita ).Culorile imbietoare sunt rezultatul introducerii de legume si verdeturi selectate, cum ar fi: rosiile, spanacul, oregano, busuiocul, deshidratate strict din produse proaspete.
- Din materii prime optime, care trec printr-un proces inovativ de productie rezulta produse de calitate superioara, intr-o tara in care pasta este la ea acasa.
- Sunt usor de preparat, in cateva minute si sunt fabricate deja cu legume. Condimentate cu unt sau ulei de masline si cu adaos de branza sunt deja un pranz nutritiv.
- Deoarece pastele sunt considerate produse de baza in piramida alimentara, adaugand carne sau produse lactate, acestea constituie o masa completa , consistenta, putand deveni un pranz complet, la care se adauga un fruct. Necesarul zilnic este astfel satisfacut. Le puteti gati in mai multe moduri, simple , in lasagnia sau gratin. Acestea sunt la fel de bune atat calde cat si reci.
Pastele: de la ce varsta si cum se introduc in alimentatia copilului ?
- Amidonul nu este cu totul nou pentru copilul mic, deoarece cerealele pentru sugari, pe care le-a consumat la inceputul diversificarii alimentatiei erau constituite in mare parte din acest ingredient. De aceea accepta cu placere gustul pastelor imediat ce se depaseste faza piureurilor si pediatrul indica trecerea la produse mai consistente.
- De la varsta de 4 luni acestea se introduc in alimentatie, mama alegand treptat cresterea dimensiunilor pastelor, astfel incat la varsta de 6 luni e gata sa primeasca forme vesele de tipul stelutelor floricelelor, ineluselor, etc.
- La varsta de un an va gusta cu placere pastele cu forme de mici macaroane sau figurine vesele. Culorile atractive rezultate in urma amestecarii cu legume, il vor antrena in alimentarea de unul singur, dand posibilitatea sa aleaga ceea ce ii place din farfurie. Astfel se vor crea premizele independentei in alimentatie, transformand pranzul intr un moment agreat de copil. Capriciile vor fi inlocuite cu interesul catre figurine si efortul de a se alimenta va fi premiat cu o senzatie de bucurie la vederea imaginilor atat de dragi ale universului Disney. Este momentul cand puteti sa-i oferiti pastele cu forme surprinzatoare DALLA COSTA.
Sa nu uitam ca iarna, formele amintesc de sarbatorile dragi, de culorile Craciunului si fiind de o calitate deosebita isi mentin forma si dupa fierbere..
DINO DANY v-a pregatit surpriza de a importa pentru copiii dumneavoastra pastele colorate, sanatoase si vesele pentru a adauga un strop de magie mesei din perioada Sarbatorilor de iarna.
Gustul authentic Italian, vine sa incante nu numai pe cei mici dar si pe cei mari. Pastele sunt gustoase, pline de legume, naturale si hranitoare, si se prepara in cateva minute pentru un pranz delicios.
MOBILE
//PArenting ADS vers 2019 300x250_4