Potiunile de dragoste si alte afrodisiace au fost folosite din cele mai vechi timpuri de catre popoarele de pe toate continentele. Cacao, telina, stridii ... iata principalele alimente care care au aceste virtuti.

Top 6 al alimentelor afrodisiace

Lista de alimente cunoscute ca afrodisiace este lunga. Condimentele sunt, de asemenea, cunoscute ca dezvolta in mod natural dorinta. Printre cele mai cunoscute pentru efectele lor privind sexualitatea, exista bineinteles:

 • Ciocolata. Dar de ce acest tratament delicios excita simturile? Deoarece contine L-arginina, un aminoacid transformat de organism in oxid nitiric, si are efect vasodilatator. Un alt beneficiu: stimularea endorfinelor, hormoni ai placerii.

 • Sparanghelul. Pe langa prospetimea si gustul lui subtil, acesta stimuleaza productia de testosteron, un hormon care joaca un rol-cheie in buna functionare a sexualitatii.Scriitorul si naturalistul roman Plein Ancien a descoperit efectele afrodisiace ale sparanghelului.

 • Fructele de mare sunt, de asemenea, stimulente sexuale foarte bune datorita continutului lor ridicat de iod si fosfor. Cele mai bune fiind stridiile, foarte bogate in zinc. Acest oligoelement are proprietatea de a favoriza productia de testosteron, hormonul care stimuleaza dorinta barbatilor si a femeilor.

 • Caviarul este foarte scump. Motivul pentru care se intampla acest lucru sa fie oare puterile sale afrodisiace? Principala sa virtute este de a oferi un impuls pentru fluxul sanguin.

 • Usturoiul are virtuti similare. Dar ce amorez indrazneste sa consume usturoi inainte de o intalnire, sub pretextul ca ar putea fi mai viguros in fata iubitei?

 • Trufele. Alt condiment scump, dar care asigura succesul intr-o noapte de dragoste. Trufele albe din Italia se pot vinde cu pana la 15.000 de euro pe kilogram! Putini sunt cei care ar putea sa dea atat de mult doar pentru a consuma androsteron, hormonul masculin derivat din testosteron.

Mirodenii si ierburi care stimuleaza dorinta

alimente afrodisiaceCondimentele, mirodeniile si plantele aromatice, de asemenea, joaca un rol important in stimularea simturilor:

 • Ghimbirul, folosit de imparatii chinezi pentru a isi satisface concubinele, provoaca afluxulu sanguin la nivelul organelor genitale. Una din componentele ghimbirului, gingerolul, creste, de asemenea, cantitatea de sperma.

 • Vanilia naturala. Semintele mici sunt extrem de euforizante.

 • Sofranul. Excelent condiment afrodisiac. Actiunea sa de stimulare este la fel de mare ca cea a unor hormoni.

 • Scortisoara a fost folosita de secole pentru componentele sale excitante, ca si piperul, bogat in vitaminele A, E, C, K si PP.

 • Foarte stimulant pentru circulatia sangelui, este ardeiul iute, de asemenea, un afrodisiac.

 • Cimbrul este planta de tonicitatii nervilor. Daca aveti de gand sa aveti nopti nebune, incercati yohimbina (Planta populara din Africa de Sud, care este cunoscuta in intreaga lume pentru functiile sale stimulatoare).

 • Cuisoarele, unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale, este eficient impotriva oboselii fizice si mentale. Testati-l daca aveti mici probleme in cuplu.

Atentie,in cazul in care optati pentru stimulente sub forma de capsule (ginseng, ginko biloba, maca) este nevoie de prudenta in ceea ce priveste aceste produse. Efectele secundare sunt posibile. Inainte de orice utilizare a suplimentelor alimentare, este esential sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Articol de Antonia Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole