Un studiu canadian publicat în Archives of General Psychiatry şi efectuat de profesorul de pediatrie, epidemiologie şi statistică Michael Kramer, de la Universitatea McGill din Montréal realizat pe 14.000 de copii care au fost monitorizaţi timp de şase ani şi jumătate în 30 de spitale şi clinici din Belarus, iar jumătate dintre mame au participat la un program care viza încurajarea alăptării. Celelalte au beneficiat doar de îngrijirea postnatală de rutină. Studii similare au fost realizate şi în trecut, dar nu de o asemenea amploare.

In urma studiului s-a tras concluzia, că hrănirea bebelusului cu lapte matern pe termen lung ajută la creşterea coeficientului de inteligenţă al copiilor şi la îmbunătăţirea randamentului şcolar. Totuşi, cercetătorii nu au precizat durata optimă de alăptare a copilului. Opinia noastra este ca durata optima de alaptare de la san este pana la varsta de 10-18 luni.

"Este un cadou pe care orice mamă îl poate oferi fiecărui copil al său", a declarat cercetatorul Michael Kramer.

alaptarea prelungita si inteligentaPrin această metodă, cercetătorii vor putea evalua efectelor alăptării asupra dezvoltării copiilor. S-au luat masuri ca rezultatele sa nu fie influenţate de factori externi studiului, precum nivelul de inteligenţă al mamei sau interacţiunea cu bebeluşul.

Multe studii de pana acum au demonstrat avantajele oferite de alaptarea la san a bebelusului si calitatile deosebite ale laptelui matern. Acest studiu demonstreaza clar influenta laptelui matern asupra dezvoltarii inteligentii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole