Dezvoltarea copilului la 31 de saptamani
Sentimente, sentimente...De acum, sentimentele copilului tau au devenit mai...
Diareea este o afectiune destul de intalnita la bebelusi. Banala, diaree poate aparea din cauza unei raceli, a unei proaste digestii sau a unui puseu dentar. In cazuri mai grave, diareea poate fi semnul unei gastroenterite, de exemplu. Daca diareea este lichida si este insotita de febra sau de varsaturi, daca bebelusul pare apatic si pierde din greutate, e indicat sa consultati un medic cat mai repede posibil. Medicul va va da un tratament specific si va va recomanda sa treceti imediat la un regim antidiareic. De asemenea, de indata ce constatati ca scaunele devin lichide (sau chiar foarte moi), puteti trece fara intarziere la aceste masuri alimentare:
1. Scoateti din alimentatia bebelusului dumneavoastra:
2. inlocuiti cele de mai sus cu:
Supa de morcovi se gateste destul de simplu si repede, fierband morcovii curatati si spalati in apa. Apoi mixati morcovii si amestecati piureul astfel obtinut cu apa minerala sau apa alcalina. Acest preparat poate fi foarte bine inlocuit cu o masa compusa dintr-un borcanel de piure de morcovi si apa minerala. Compozitia poate fi usor indulcita, daca bebelusul o prefera astfel. Cat despre banana, trebuie sa fie foarte coapta si oparita, adica scufundata, cu coaja cu tot, timp de cateva minute, in apa clocotita. Apoi, curatati-o, mixati pulpa si amestecati-o cu apa minerala.
Reintroducerea laptelui si a produselor lactate trebuie sa se faca in mod progresiv, in mai multe zile, adaugand de exemplu una sau mai multe masuri de lapte praf intr-un piure de morcovi.
In fine, diareele antreneaza deseori atat o iritatie a feselor bebelusului, cat si dureri abdominale.
De asemenea, nu neglijati: