Rochii de seara la reduceri de Black Friday
Probabil ca toata lumea este familiarizata cu conceptul Black Friday, fiind ziua cu...
Stimularea vederii bebelusului tau ajuta la dezvoltarea muschilor oculari si controlul asupra ochiului. Acum, este foarte important sa stii tu cum sa ii stimulezi simtul vazului.
Dintre toti stimulii vizuali, fetele care se misca si care ii vorbesc de aproape ii atrag atentia cel mai mult bebelusului. Ochii lui incearca sa te priveasca in ochi, dar inca nu isi poate stapani si coordona globul ocular. Pe masura ce creste, privirea lui va fi fixata numai in ochii tai.
Este stimulant pentru ochii bebelusului sa ii pui in fata obiecte cu culori de contrast puternic, de exemplu: rosu cu galben, alb cu negru.
Bebelusul in varsta de doua luni sau chiar mai devreme, va incepe sa aiba o vedere cu o gama larga de culori.
Un alt stimul vizual pentru bebelus in afara de contrastul de culori, este miscarea obiectelor. El este mult mai atent dupa un obiect aflat in miscare decat unul imobil. Iei o jucarie vioaie si o misti usor in sens circular prin fata ochilor lui la o distanta potrivita, avand grija ca el sa o poata urmari. Nu folosi miscari bruste si nici nu folosi apropieri sau departari a jucariei de ochii lui. Nu trebuie sa ii fortezi muschii oculari excesiv.
Este important sa stii ca in primele saptamani de viata, bebelusul tau este curios mai mult de fetele umane decat de jucarii.
De asemenea, este foarte important pentru el sa il privesti cat mai mult in ochi. Fetele noi pentru el la fel de important este sa il priveasca in ochi. El asta cauta mai intai sa vada ochii la o figura noua din viata lui. Ochii, schimbul de priviri reprezinta primul contact dintre doua finite care se vad pentru prima data. Lasa-l sa studieze, sa cerceteze cu ochisorii lui lumea cea noua.
Sa nu iti fie teama daca vei vedea ca ochii bebelusului se misca necontrolat si la 3-4 luni. El va putea acum sa vada la o distanta de circa 30 pasi. Inca nu poate focaliza obiectele. Ii trebuie ceva timp sa fixeze un obiect, iar daca il misti repede s-ar putea ca el sa nu il mai vada pana nu ii arati tu unde l-ai pus.Totusi, el poate face diferenta dintre o fata trista si o fata vesela. La 4 luni, bebelusul deja tine in mainile lui jucaria preferata, este mai stabil pe corpul lui.
Bebelusii care sunt alaptati natural au vederea mult mai sanatoasa si se dezvolta simtul vizual mai rapid decat la copilasii hraniti artificial. Toate studiile de-a lungul timpului au demonstrat acest lucru. Datorita cantitatii mari de acid docosahexanoic (ADH), bogat in omega 3, care se gaseste in laptele matern, simtul vederii se dezvolta semnificativ. In urma acestui fapt dovedit, cercetatorii din Anglia au adaugat la unele tipuri de lapte artificial acest acid atat de benefic pentru bebelusi. Cu toate acestea, laptele astfel imbogatit nu are rezultatul mult dorit ca cel al laptelui matern. Studiul a fost realizat de cercetatorii englezi pe un esantion de 262 de copii, urmariti de la nastere si pana la varsta de 6 ani. Dintre acestia, 68 de copii au fost alaptatinatural si au vederea perfecta, in timp ce 184 de copii hraniti cu lapte formula imbogatit totusi au vederea mai slaba decat ceilalti.
Alaptarea ramane varianta primordiala pentru sanatatea oculara a copilului tau.