Baia este una dintre cele mai "toxice" incaperi din casa. Astfel ,aici se folosesc deodorante ce pot contine deseori alumina, o substanta asociata cu aparitia Alzheimer-ului, sampoane continand solventi ce pot creste nivelul de toxicitate din ficat, pasta de dinti ce nu de putine ori are in componenta fluor non-organic, vinovat de aparitia osteoporozei, apa de gura cu aspartam, o alta substanta toxica asociata cu aparitia tumorilor craniene si, culmea tuturor acestor produse, majoritatea oamenilor apeleaza la parfumuri, acestea continand in majoritatea cazurilor chimicale cauzatoare de cancer. De altfel, recent, un foarte popular parfum a fost testat in laborator, rezultatele fiind de-a dreptul incredibile: circa 40 de chimicale folosite la fabricarea produsului sunt toxice si pot dauna grav ficatului si cu toate acestea, autoritatile se incapataneaza sa nu obliga fabricantii de parfumuri sa adaunge avertismente cu privire la toxicitatea produselor lor.

Pe de alta parte, sapunurile antibacteriene folosite din ce in ce mai mult la scara larga sunt si ele o potentiala sursa de pericol datorita substantei active ce se ocupa de uciderea bacteriile si care are un potential toxic deosebit de mare.

Insa lucrurile nu se opresc aici, cum in baie in general sa spala si rufele, tot aici sa regasesc detergentii si balsamurile de rufe, surse puternice de toxicitate, mai ales pentru un copil mic. Spre exemplu, balsamul de rufe acopera intreaga suprafata a hainelor spalata, uscandu-se pe acestea. Insa, in momentul in care respectivul articol de vestimentatie incepe sa fie purtat, datorita umiditatii pielii, toxinele trec din nou in forma lichida impregnandu-se in piele.

Nici bucataria nu este ferita de probleme. Astfel, toate tacamurile si paharele trebuiesc spalate, insa si aici, detergentul de vase este plin de chimicale ce se depun intr-un strat subtire pe vesela urmatorul pas fiind evident ingerarea acestor chimicale impreuna cu alimentele servite.

Si in gradina, foarte multi oameni folosesc cantitati industriale de pesticide si erbicide fara a acorda cea mai mica importanta consecintelor pe care acest exces il poate avea asupra propriului lor organism.

Din nefericire aceasta situatie este una generalizata si in ziua de azi este destul de dificil sa gasesti produse de calitate care sa nu contina atat de multe toxine.

Din acest punct de vedere este foarte important ca, micutul vostru sa fie expus cat mai putin la toate aceste chimicale daunatoare iar cel mai usor mod in care puteti face acest lucru este prin eliminarea produselor ce nu sunt absolut necesare si inlocuirea acestora, pe cat posibil, cu altele cat mai putin toxice.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole