Piata scutecelor pentru bebelusi a cunoscut o crestere importanta in ultimii ani, astfel au aparut foarte multe modele de scutece de unica folosinta, cu capse, scai sau lavabile. Dar in cele mai multe cazuri, astfel de scutece clasice contin substante chimice periculoase pe post de absorbanti - de exemplu: poliacrilat de sodiu. Scutecele clasice sunt facute din fibre de bumbac sau din alte materiale chimizate, albite cu clor si impregnate cu parfumuri sintetice care intra in contact direct cu pielea sensibila a bebelusilor si pot provoca iritatii, alergii si chiar boli grave. Mai ales ca in urma inalbirii cu clor a materialelor rezulta un subprodus nedorit - dioxina. Dioxina este o substanta toxica clasificata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind un agent cancerigen. Aceasta substanta rezulta atat din procese industriale, cat si din procese naturale si se poate acumula in timp in tesuturile grase.

Tot mai multi parinti sunt ingrijorati de chimicalele "ascunse" in scutecele pentru copii. La mare moda in Occident, sunt scutecele eco-prietenoase. Acestea au inceput sa intre incet dar sigur si pe piata romaneasca. Producatorii de scutece au scos pe piata scutecele eco, fara chimicale, care feresc bebelusii de riscurile produse de scutecele clasice

Scutecele bio pentru un copil mai sanatosScutecele bio, fara chimicale, reduc riscurile producerii unor iritatii, sau a unor afectiuni grave datorita continutului de celuloza naturala si a lipsei substantelor sintetice. Acest tip de scutece sunt recomandate in special bebelusilor cu unele probleme dermatologice, cum ar fi eczeme sau alte afectiuni ale pielii. Acest tip de scutece pot fi de unica folosinta sau scutece lavabile (se refolosesc dupa spalare), din canepa bio si bumbac organic absorbant. Dincolo de faptul ca uneori pot fi mai ieftine decat scutecele clasice, scutecele bio sunt si foarte blande cu mediul fiind bio-degradabile.
In Romania am gasit scutece BIO de unica folosinta aici iar scutece bio lavabile am gasit aici

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole