Acvamarinul este o varietate de beril a carui culoare albastruie se aseamana cu cea pe care o au valurile marii cand se apropie la tarm. De la bleu pal pana la bleu intens, iar uneori cu o nuanta pronuntata de galben, acvamarinul face parte din aceeasi clasa de pietre semipretioase ca si smaraldul. Dar mineralul albastrui nu se remarca doar prin frumusetea sa naturala cat si prin proprietatile metafizice ce ii sunt atribuite, acvamarinul fiind considerat a fi o piatra benefica si un talisman norocos pentru nativii zodiei Scorpion.

Ca o curiozitate, cea mai mare piatra din categoria Acvamarinului descoperita vreodata a fost dezgropata in 1910 in Brazilia. La doar 48 de cm lungime, roca ajungea la o greutate de 110 kg, adica nici mai mult, nici mai putin de 520 de carate. Insa pietrele normale sunt mult mai mici iar ele sunt cu atat mai apreciate cu cat nuanta lor tinde sa fie mai deschisa.

Acvamarin - Piatra apei marii

Facand parte din categoria pietrelor semipretioase foarte grele, Acvamarinul si-a primit numele de la latinescul "aqua marin" ceea ce in traducere semnifica "apa marii". Si precum valurile ce se sparg la tarm si aceasta piatra contribuie la instalarea unei stari de calm si relaxare, stimuland bucuria si amplificand sensibilitatea la frumusetile vietii.

AcvamarinAcvamarinul este cunoscut inca din antichitate pentru calitatile sale pozitive insa in agitata lume moderna a zilele lor noastre, el capata noi valente. Si astfel, purtatorii acestei pietre semipretioase primesc darul comunicarii, descoperindu-si curajul de a lega relatii. Cristalul de acvamarin este  nu numai un excelent amplificator al abilitatilor sociale ci si un factor de alinare si impacare pentru cei ce trec printr-o perioada de suferinta, oferind un somn linistit, cu vise frumoase, chiar si celor incercati de stres si insomnie.

Acvamarinul adjuvant al sanatatii

colier cu acvamarinAceasta piatra a devenit un instrument frecvent in tehnicile de masaj folosite de reflexoterapeuti. Acvamarinul este capabil sa reduca senzatia de durere  inducand o stare de bine bolnavului. Este considerat de asemenea un protector al sanatatii, purtarea unei bijuterii facute din acvamarin fiind o forma de cristaloterapie de contact.

Pe langa cele mentionate mai sus, terapeutii folosesc cristalele de Acvamarin si pentru ameliorarea simptomelor de boala din ficat, tiroida, inima sau ochi, fiind considerat util si in consolidarea functiilor imunitare.

Acvamarinul in raport cu spiritul uman

Piatra aceasta este recomandata unei multitudini de zodii de la Varsator la Scorpion si de la Rac la Leu si Balanta. Pentru fiecare dintre acestea Acvamarinul va avea efecte benefice, eliberand energie pozitiva si oferind pace, curaj si un plus de purificare. Mai mult, acest cristal este recomandat indeosebi celor ce activeaza in relatiile cu publicul, arta si cercetare unde calitățile sale naturale pot îmbunătăți performanțele la locul de muncă.

Bijuterii din argint cu Acvamarin

inel cu acvamarinPentru a putea beneficia de efectele benefice ale acestei pietre semipretioase, va puteti procura o bijuterie din argint ce are incorporata si o piatra de acvamarin (argintul are influente mai benefice fata de alte metale). Gasesti mai multe modele de bijuterii din argint cu acvamarin pe signdesing.ro

O bijuterie cu acvamarin te protejeaza in timpul calatoriilor pe apa sau in aer, te ajuta sa intelegi mai bine  situatiile complicate si sa discerni adevarul. Reducere temerile, fobiile, cosmarurile, anxietatea, depresia, frica si te ajuta sa fii mai calma si mai relaxata inducand o stare de pace plina de energie.

Ajuta in relatiile interumana, astfel incat este recomandat a purta o bijuterie cu acvamarin atunci ai nevoie de o imbunatarire a relatiilor printr-o comunicare mai usoara, sa legi noi cunostinte si chiar sa repari o relatie de cuplu.

De retinut

  • Aceasta piatra este fragila si poate fi usor confundat cu topazul bleu (cunoscut drept acvamarinul brazilian), zirconiul albastru (numit Acvamarinul de Siam), spinelul albastru (numit acvamarinul sintetic), safirul, apatitul, turmalina sau sticla.
  • a se evita purificarea prin expunere indelungata la soare (isi poate schimba culoarea) dar nu exclusa!

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole