Agatul, desi nu este decat o simpla varietate de quartz, isi compenseaza originile modeste cu unele dintre cele mai frumoase modele si culori ce se intalnesc in lumea mineralelor. Lungi si intrepatrunse siruri colorate ce se strecoara printre straturile rocii pentru a oferi un aspect unic si greu de egalat. Ori tocmai de aceea, in antichitate agatele se credeau a avea proprietati magice iar mai tarziu, atunci cand bijutierii le-au redescoperit, au reusit sa dea nastere superbelor camee, opere de arta pe care si azi le mai putem intalni in cutiuta de bijuterii a bunicii.

Lengenda agatului, spune ca este o bucata din unghia Afroditei ,ce a fost taiata de fiul sau Eros, in timp ce aceasta dormea adanc sub un chiparos. Bucuros ca avea in mana o bucata din unghia mamei sale, in timp ce zbura spre cer ii scapa unghia pe un munte si aceasta se transforma imediat in agat!

Agatul este o piatra ce aduce longevitate si vindecare, numele vinde de la raul „Achates” din Sicilia. Chinezii apreciaza foarte mult aceasta piatra semipretioasa deoarece are darul de a echilibra energiile yin-yang.

Agatul: o frumusete a naturii

Agatul cristalizeaza in golurile din roci (geode), care pot fi frecvent roci magmatice dar si in roci sedimentare, unde se pot gasi asa-numitele microagate. Diferitele tipuri de agat si-au capatat denumirea dupa  caracteristicile desenului  ce apare foarte frumos in sectiune: agate in benzi, agat muschiform, agat de copac, agat de foc, lemn silicificat, moss agat , agat-carneol, agat stelat , agat nebulos, etc

Agatul este o piatra semipretioasa ce se intalneste sub multe forme, cel mai comun fiind insa cel provenit din Brazilia. Altfel avem agat natur ce se bucura de frumusetea data de albul, griul sau bejul cu care le-a binecuvantat natura, insa exista si agat colorat, ce ofera culori superbe culori artificiale precum violet, roz sau verde.

Un alt agat foarte apreciat este agatul de muschi, o varietate a acestei pietre semipretioase ce contine pete de alb si verde intrepatrunse cu atata maiestrie ca par a reproduce un peisaj din natura.

Insa de departe, cea mai frumoasa forma a acestui cristal este cea intalnita in Agatul de Botswana unde fiecare strat are alta culoare pornind de la un alb sau roz curat si urcand gradual catre bej si maro.

Piatra de agat te protejeaza

AgatulSe considera ca agatele sunt excelente protectoare impotriva dusmanilor asa ca expertii in cristaloterapie recomanda purtarea unor bijuterii cu agate in acele medii incarcate de energie negativa si ostilitate. Iar daca banuiti ca sunteti victime ale unei forme de magie sau ocultism, agatul ar putea contribui la anularea lor.

Raportat la firea umana, agatul poate readuce calmul si linistea, fiind garantia unui somn linistit. Insa chiar din cele mai vechi timpuri, principala calitate a agatului a fost considerata a fi capacitatea de a aduce la suprafata talentul si abilitatile interioare pe care cei mai multi oameni le au chiar fara sa stie.

Purtatoarele agatelor devin mai curajoase si le creste incredere in propriile lor forte, devenind excelenti lideri ajutati de claritatea gandirii si de capacitate de concentrare si logica. Pentru ei energiile negative nu sunt obstacole, fiind capabili in orice moment sa le transforme in factori pozitivi de constructie.

Agatele ofera sanatate

Purtarea unui agat se considera a avea un puternic rol curativ. Agatul este benefic in afectiuni de splina, ficat, rinichi si oase si poate fi un excelent adjuvant in cazul celor suferinzi de alergii. Iar in cazul femeilor ce nu pot avea copii, bijuteriile cu agate le pot ajuta sa scape de infertilitate.

Bijuterii din argint cu agate

Fiind atat de frumoase agatele pot crea in combinatie cu argintul si alte pietre semipretioase bijuterii superbe de care te poti indragosti pe loc, mai jos am pus de pe signdesign.ro cateva poze cu bijuterii din argint in care sunt incluse si agate.

bratara de argint cu agate de botswana

O bratara din argint cu un design tineresc. O alternanta de agate de Botswana in culori pastelate, puse in valoare de pietre de peridot frumos fatetate. Agatele dantela fac din aceasta bratara o bijuterie blanda care va completeaza tinuta, potrivita in orice moment al zilei! Poarta cu ea si induce posesorului buna dispozitie, stimuland comunicarea.

Mai multe detalii!!

 pandant din argint cu agat negru dantela

 Un pandant cu un design inspirat, conceput astfel incat sa puna in valoare frumusetea aparte a acestei varietatii de agat dantelat!

Mai multe detalii!!

 bratara cu agat topaz albastru si topaz imperial

Bratara din argint cu formatiuni de agate neprelucrate completate  cu frumoase piese fatetate de topaz albastru. O bratara delicata, ce iti aduce aminte de frumusetea profunda si nesfarsita a marii, care va va innobila tinuta si va atrage atentia tuturor asupra dumneavoastra!

Mai multe detalii!!

 pandant cu agat

Pandant din argint ce are in centru o spectaculoasa druze de agat, acompaniata de un ametist, un topaz imperial si sase citrine frumos fatetate.
O bijuterie novatoare si creativa, doar daca o privesti poate sa iti aduca buna dispozitie!

Mai multe detalii!!

inel din argint cu agat

Un inel cu o frumoasa piesa de agat fin dantelat impodobita de o perla veritabila, un inel ce ar sta foarte bine pe degetul oricarei printese

O bijuterie frumoasa, un talisman al longevitatii, vindecarii, protectiei, fidelitatii, care ii vor amplifica celei care il poarta sentimentul de dragoste, respectul de sine si increderea in propria persoana!

Mai multe detalii!!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole