Alexandritul este o piatra semipretioasa a carei principala caracteristica este data de proprietatea de a-si schimba culoarea in functie de lumina la care este expusa. Asa se face ca fiecare cristal devine verde la lumina zilei si rosu atunci cand este expus la lumina artificiala prezenta la interior. Insa in ciuda acestui aspect neobisnuit, nimeni pana la 1830 nu l-a mai remarcat, aparent aceasta piatra fiind descoperita in preajma aniversarii Tarului Alexandru al II-lea, de unde si numele de alexandrit.

Curiozitati

Fiind atat de rar si evident valoros, Alexandritul a devenit destul de repede una dintre cele mai scumpe pietre semipretioase iar principalul reper in reprezinta tocmai modul in care piatra isi schimba culoarea in functie de lumina la care a fost expuse. Cu cat este mai mare diferente dintre nuante, cu atat mai mare va fi si pretul sau. Alexandritul este o gema rara, al carui pret poate ajunge chiar sa depaseasca pe cel al diamantului.

Insa pentru a-si pastra nealterata frumusetea, specialistii recomanda ca intretinerea sa se faca doar utilizand un sapun neutru pentru curatare precum si o periuta de dinti cu fire moi pentru zonele mai putin accesibile.

Stiinta si misticism

alexandritulIdentificat ca si cristal dupa structura sa, Alexandritul este o varietate de crisoberil si are o duritate proprie de 8,5 pe scara de duritate Mohs. Cu alte cuvinte, aceasta piatra se dovedeste a fi aproape la fel de dura ca si diamantul. Dar pe cat de dur este materialul pe atat de puternic este si efectul mistic asociat.

Considerat a fi un aducator de echilibru emotional, Alexandritul ofera incredere, apreciere de sine si este mentionat adesea ca un aducator de schimbari.

Se mai spune, de asemenea, si ca purtatorii acestui cristal primesc in dar fericire si succes iar puterile sale regeneratoare sunt apreciate mai ales in contextul relatiilor amoroase unde se afirma ca un factor de accentuare a senzualitatii.

Proprietati vindecatoare ale alexandritului

In medicina alternativa si in practicile de tip bioenergie sau inforenergetica Alexandritul joaca un rol in tratarea afectiunilor hepatice, nodulilor, membrelor umflate dar si a unor efecte secundare ale leucemiei. Se stie, de asemenea, ca pe plan psihologic acest cristal promoveaza atitudinile pozitive, bucuria si ofera un echilibru emotional unic.

Putina magie

Folosita in ritualuri si vraji de dragoste, aceasta piatra a carei raritate a transformat-o intr-un dintre cele mai scumpe din clasa ei are darul de a atrage norocul iar elementul sau de baza este apa.

Horoscop

Alexandritul este o piatra traditional destinata celor nascuti in luna iunie. Cele mai potrivite zodii pentru ea sunt Varsatorul si Scorpionul, insa indiferent de acest aspect, a visa alexandrit simbolizeaza o lupta interna pentru schimbare si progres.

Chackre

Alexandritul afecteaza direct a doua Chakra, cea a buricului si promoveaza un flux de energie constant. Isi va ajuta de asemenea purtatorul sa isi gaseasca centrul interior in timpul meditatiei.

Bijuterii cu cristale de Alexandrit

inel cu cristal de alexandrit   cercei cu alexandrit
 bratara alexandrit  set de bijuterii cu cristale de alexandrit

 

Imagini cu bijuterii selectate de signdesign.ro

Cum se ingrijesc bijuteriile cu alexandrit?

Alexandritul se comporta "excelent" chiar si atunci cand este purtat zi cu zi, in special duritatii sale ridicate, toatusi trebuie manifestata anumita prudenta si protejat de substante chimice dure, temperaturi extreme si zgarieturi. Cea mai buna modalitate de a curata o bijuterie cu alexandrit este spalarea cu ajutorului unei periute moi in apa calda cu un sapun slab.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole