Amazonitul este o varietate de feldspat a carui provenienta poate fi destul de diversa iar daca cel de o nuanta mai deschisa se gaseste in America de Sud si mai precis in Brazilia, nuantele mai inchise provin tocmai din spatiul indepartatei Rusii, gemele de aici fiind totusi la fel de apreciate pentru calitatile lor. Si aici ne referim desigur atat la frumusetea naturala a Amazonitului ce prezinta pe suprafata verzuie numeroase straturi in varii nuante de verde si maro, frumos suprapuse pentru a crea un model unic cat si la darurile sale asupra naturii umane.

Jadul amazonian

Amazonitul poate fi uneori confundat cu jadul datorita culorilor asemanatoare ale celor doua pietre insa cel dintai este mult mai fragil si prezinta si acele striatii de care vorbeam mai devreme. In plus, spre deosebire de jad, piatra semipretioasa se poate gasi atat in nuante de verde deschis, cunoscute si drept Amazonit light cat si intr-o nuanta mai inchisa de verde crus, originara, asa cum am mai spus, din spatiul ex-sovietic.

De remarcat aici faptul ca astrologii considera ca pietrele si cristalele verzi pastreaza in ele o energie speciala, ce confera noroc si echilibru in viata. Iar verdele este cunoscut chiar  din antichitate pentru calitatile sale relaxante, simbolismul sau fiind acela al pacii si poftei de viata. Si tot in plan astrologic, Amazonitul este indicat in cazul activitatilor pastorite de planeta Venus adica dragoste, mariaj, evolutie intelectuala si profesionala ori impacare cu cei dragi.

Amazonitul ofera putere

pietre de amazonitAsa cum afirmam mai sus, Amazonitul este o piatra semipretioasa cu profunde efecte pozitive asupra purtatorului. Medicina traditionala din Asia o foloseste pentru importantul rol curativ pe care il are asupra organelor din sistemul digestiv (stomac, ficat, splina si colon) insa el este bun inclusiv pentru tratamentele realizate asupra maduvii oaselor.

Suferinzii de alergii, tot mai des intalniti in ziua de azi, se pot folosi de Amazonit pentru a reduce simptomele date de alergeni iar femeile afectate de infertilitate, o alta boala a lumii moderne, au si ele de castigat daca poarta asupra lor o bijuterie cu amazonit.

Dar cele mai puternice efecte curative ale amazonitului nu se refera la vindecari miraculoase ci la modul in care acest cristal semi-pretios afecteaza spiritul redandu-i linistea si armonia, alungand frica si inlaturand sentimentul de esec.

In vremurile moderne, bijuteriile cu amazonit au devenit un obiect de bodoaba pe care femeile il poarta cu mandrie. Insa Amazonitul poate fi la fel de bine si un obiect de decor in casa, specialistii Feng Shui folosindu-l pentru a imbunatati si completa armonia spatiilor de locuit.

Caracteristici esoterice

Amazonitul poate fi folosit pentru a transmite energii prin chackrele Vishuda (zona gatului), Anahata (zona inimii) si Ajna (frunte) si este specific zodiei Varsatorului

Amazonitul este o piatra cu impact asupra longevitatii, vindecarii, protectiei si loialitatii in relatii. Cei ce poarte asupra lor o piatra de amazonit se simt speciali si atrag mai usor atentia asupra lor, imbunatatind astfel si imaginea despre propria persoana.

Are darul de a stimula talentele fiecaruia, amplifica curajul, creste capacitatea de decizie si increderea propriile forte, creste concentrarea si claritatea gandirii avand o logica mai buna plina de creativitate si da rezistenta fizica si psihica. 

Poate echilibra energiile yin-yang si armonizeaza aura.

Purtand amazonit poti reduce anxietatea, nivelul de stres, perceptia suferintei, sentimentul de singuratate, efectele dureroase ale esecului si pierderii

Pentru copii este util deoarece ii ajuta sa depaseasca frica si inhibitiile si sa evolueze mai rapid.

Atrage norocul, elimina ghinionul

Bijuterii cu amazonit

colier amazonit

Colier cu amazonit avand o lungime de  48 cm, pietre slefuite oval cu dimensiuni intre  8x12 mm si 18x25 mm, avand o greutate de 163 grame.

Vezi cat costa in magazin.

cercei din argint cu pietre de amazonit

O pereche de cercei Cassia din argint cu pietre sferice din amazonit cu diametrul aproximativ de 14 mm

Vezi cat costa in mazazin.

 colier amazonit cu pandantiv

Un colier Cassia din pietre de amazonit ovale (25x18 mm), intercalate cu mici perle sferice cu diametrul de 7 milimetri si un pandant in forma din para (45x35 mm), pietrele au culori foarte variate dand si un contrast puternic. Colierul are o lungime de 48 cm si o greutate de 91 grame.

Vezi cat costa in mazazin.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole