Aragonitul este o piatra semipretioasa ce a fost descoperita pentru prima data in Spania, in regiunea Aragon, de unde si numele sau. Insa depozitele majore in care se gaseste acest cristal se mai gasesc si in Mexic, Maroc, New Mexico si Arizona (ultimele doua din SUA).

Aragonitul este recunoscut pentru faptul ca amplifica energia spirituala mai ales in timpul rugaciunilor sau a incantatiilor magice. De altfel se obisnuia in trecut ca Aragonitul sa fie folosit la crearea de masti, statuete si alte obiecte de cult. Iar la nivel metafizic, pietrei ii sunt asociate sentimentele de incredere de sine si autoapreciere a valorii personale. Ea reuseste sa domine sentimentul de manie, sa il controleze si sa elibereze stresul acumulat.

Aragonitul la microscop

aragonitulClasificat ca avand o duritate de 3,5 pe scara Mohs, Aragonitul se gaseste intr-o varietate de culori pornind de la transparent si alb - pentru cristalul pur - si terminand cu nuante de galben, albastru, roz, verde si maron - in cazul aparitiei de impuritati.

Din punct de vedere chimic, cristalul de aragonit este alcatuit din carbonat de calciu ce poate prezenta urme de strontiu, plumb sau zinc. El poate fi intalnit intr-o varietate de medii. Insa cel mai adesea el se formeaza la temperaturi scazute in zonele hidrotermale sau poate fi gasit in ramasitele fosilizate ale creaturilor marine.

Desi, asa cum va povesteam si mai sus, Aragonitul poate fi intalnit in foarte multe zone de pe glob, cele mai apreciate pietre sunt cele din Spania si Maroc care prezinta o culoare rosu-maronie si o structura pseudohexagonala. Totusi singurul cristal de Aragonit ce a fost suficient de bun pentru a fi prelucrat sub forma unei pietre multi-fatetate este acela ce a fost gasit in Honerec pe teritoriul actualei republice Cehe. Altfel, aragonitul se mai intalneste in perlele de pestera de le a Luray  Va, in onixul de origine maxicana si la Tecali, in statul Pueblo.

Aragonitul mistic

Traditional acesta este un cristal de pamant, extraordinar pentru meditatia adanca si linistita. Dar in acelasi timp aceasta piatra nu numai ca ajuta la meditatie dar contribuie si la crearea unui cadru emotional. Contribuie la clarificarea perspectivelor si la navigarea prin apele tulburi ale stresului provocat de diversele activitati zilnice.

Interesant de remarcat este si faptul ca cele sase fatete ale cristalului de aragonit formeaza un simbol similar Stelei lui David sau mult mai vechiului sigiliu al lui Solomon. Aceste simboluri sunt profund legate de spiritualitate si evidentiaza modul in care individul este legat de univers asemenea unui element de intregul absolut. Din acest punct de vedere, cristalul pare sa reprezinta propria noastra evolutie spirituala si fizica fiind o oglinda a modului in care noi insine interactionam cu lumea ce ne inconjoara.

Specialistii in misticism considera ca aceasta piatra este una ideala pentru mediul familial si pentru prietenii, fiind un cristal cu proprietati calmante ce ajuta la linistirea eului interior si la calmarea nervilor contribuind la obtinerea echilibrului emotional. El este un sprijin in momentele dificile si un adjuvant pentru cei ce au nevoie sa se bucure de momentele fericite ale vietii.

Aragonitul vindecator

aragonitul pe inelIn istorie aragonitul este adesea intalnit ca unul din principalele cristale folosite de vindecatori. El este creditat cu puterea de a scadea febra, de a reduce inflatiile si de a calma sistemul nervos. De asemenea el a mai fost folosit pentru vindecarea oboselii cronice si pentru impiedicarea caderii parului.

Zodii si magie

Asociat cu planeta Marte, cristalul de Aragonit nu a fost niciodata asociat cu nativii unei anumite lunii din an, insa el este o piatra potrivita pentru Capricorni simbolizand putere si forta. Totusi, in ciuda acestor proprietati, nu se cunoaste foarte bine cat de mult este folosita piatra in magie cu atat mai mult cu cat descoperirea sa a fost destul de tarzie, in anii 1800.

Aragonitul si chakrele

Bioenergeticienii si specialistii in chakre noteaza aragonitul ca un cristal capabil sa deschida a 6-a chakra (Ajna), vindecand durerea emotionala si dezechilibrele sufletesti prin deblocarea blocajelor din chakra a 4-a (Anahata). El este cel ce poate stabiliza prima chakra (Muladhara) crescand puterea conexiunii cu pamantul.

Bijuterii cu cristale de argonit

bratara cu piatra aragonit cercei cu cristal de aragonit
inel cu un cristal de aragonit colier cu argonit

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole