Pietrele pretioase si semipretioase, simple sau inglobate in diferite obiecte de cult sau bijuterii au fost privite mereu cu interes si fascinatie si au fost integrate in practicile spirituale si magice ale tuturor civilizatiilor. Pe langa frumusetea data de aspectul si stralucirea lor, pietrele semipretrioase au si o anumita putere mistica, cunoscuta pe deplin doar de anumiti initiati.

Nu toti initiatii au cunostintele necesare pentru a sti cum sa utilizeze puterea pietrelor, asa ca acei initiati ce au cunoasterea necesara au stabilit anumite reguli de realizare a unor bijuterii initiatice astfel incat acestea sa poata avea efectele dorite chiar daca cei ce le folosesc nu au cunostintele necesare.

Vechile civilizatii si religii aveau diferite superstitii si intrebuintari ale acestor pietre, fiecare considera ca o anumita piatra este superioara celorlalte, fiecare piatra avea un rol si era utilizata pentru a obtine diferite efecte. De exemplu in Vechiul Testament, pietrele pretioase si semipretioase erau un simbol al puteri sacerdotala; in Noul Testament fiecarui din cei 12 apostoli este asociat cu o piatra pretioasa, fiecare dintre virtutiile crestine este corelata cu anumite pietre.

Astrologii au asociat fiecarei zodii, planete, zi a saptamanii, luna a anului o anumita piatra (sau mai multe) ce contine caracteristicile acesteia, ce amplifica anumite calitati sau estompeaza anumite defecte.

De ceva timp am descoperit ca cei de la signdesing.ro, pe langa bijuteriile astrologice au in introdus portofoliul lor si bijuterii initiatice.

Ce sunt bijuteriile initiatice?

Conditiile care trebuiesc indeplinite pentru ca o bijuterie sa fie considerata initiatica sunt urmatoarele:

- Persoana care concepe si realizeaza bijuteria trebuie sa aiba cunoastere ezoterica, sa cunoasca proprietatile fiecarei pietre, sa aiba notiuni de geometrie spirituala, sa cunoasca felul cum lucreaza energiile subtile si sa se bazeze principii clare atunci cand construieste bijuteria.

- Conteaza scopul bijuteriei mai mult decat aspectul estetic.

De exemplu, un talisman nu este doar o simpla punguta in care se gaseste o combinatie plante, talismanul are un scop, iar cand se face se porneste de la acel scop ce poate fi realizat printr-o anumita combinatie de plante.

La fel se abordeaza si proiectarea unei bijuterii initiatice, dupa ce sa stabilit un scop clar, pe baza acestuia se aleg si pietrele cele mai potrivite.

Dupa ce iti este clar scopul si ai ales pietrele potrivite, treci la pasul urmatori si sa alegi o forma cat mai potrivita, trebuie sa tii cont atat de scop cat si de forma si marimea pietrelor pe care le-ai ales la pasul anterior.

Cand se creeaza bijuterii initiatice se iau in considerare forme geometrice sacre, formele stilizate ale ingerilor, aripi de ingeri, heruvimi, serafimi, arhangheli, simboluri ezoterice benefice (ex.: crucea,crucea celtica, steaua lui David, yin si yang, simboluri astrologice, etc), inscrisuri precum particula OM-AUM in sanscrita si altele.

 

4 bijuterii initiatice

Mai jos am luat cateva exemple de bijuterii initiatice cu o profunda simbolistica si incarcatura spirituala, dar care in acelasi timp au si un aspect deosebit. Mai multe bijuterii initiatice puteti vedea pe signdesign.ro  

bijuterii initiatice Pandantiv initiatic 

Acest colier din argint, porneste de la reprezentarea unui inger, reuneste in mod initiatic intr-o singura bijuterie, frumoase unui topaz albastru alternand cu un onix, mangaiate de blandetea perlei. 

Ingerul face lagatura intre cer si pamant, un inger de lumina menit sa ne protejeze, sa ne ajute sa pastram contactul cu realitatea, sa vedem adevarul dincolo de aparente. Aceasta bijuterie spirituala aduce un plus de liniste interioara si detasare, ne inspira in a analiza si reflecta asupra situatiilor de viata, pentru a ne atinge cu intelepciune si rabdare telul propus!
Vezi in magazin!!!

Pandant initiatic ce contine particula OM, un simbol sacru al hinduismului, completat cu pietre de cuart roz si turmalina roz, urmarind, dincolo de frumusetea modelului si a pietrelor, atingerea unor deziderate spirituale.

De asemenea are si o reprezentare stilizata a Ingerului de Lumina, astfel incat aduce in viata purtatorului iertarea si compasiunea, stimuleaza creativitatea si forta spirituala!

Vezi in magazin!!!

 Pandantiv initiatic din argint cu pietre semipretioase  Pandantiv spiritual cu cuart

Un pandantiv initiatic conceput pentru sustinerea celor sapte chakre, avand un rol important in crearea echilibrului interior, din care se naste starea de armonie. Este facut din argint cu 7 pietre semipretioase  specifice celor sapte centri energetici principali: ametist, iolit, topaz albastru, peridot, citrin, carneol, granat. 

Acest pandantiv initiatic centreaza, intareste si realiniaza corpurile energetice subtile. 

Vezi in magazin!!!

Un pandantiv din argint ce are un cristal de cuart transparent montat pe o sfera din argint, faciliteaza sublimarea energiilor materiale in energii subtile inalte, in acord cu necesitatile energetice specifice ale persoanei care trebuie vindecata sau care trebuie să efectueze o activitate spirituala.

Un purificator subtil al sufletului, conectand dimensiunile fizice cu cele rationale si spirituale, conduce energia la cel mai inalt nivel, punandu-va in acord cu misiunea dumneavoastra spirituala!
Vezi in magazin!!!

Bijuterii initiatice din Vechiul Testament

In Vechiul Testament: Exodul cap 28, gasim instructiunile date de catre Dumnezeu lui Moise pentru realizarea uneia dintre cele mai importante bijuterii initiatice: pieptarul ce urma sa fie folosit de preoti in timpul slujbei. Sunt descrise foarte clar pietrele ce trebuie folosite precum si ordinea in care sunt asezate: un sardonix, un topaz, un smarald, un rubin, un safir, un diamant, un opal, un agat, un ametist, un crisolit, un onix si un jasp prinse intr-o lucratura de aur sofisticata. 

15. Sa faci apoi pieptarul judecatii, lucrat cu maiestrie; sa-l faci din aceeasi lucratura ca efodul; sa-l faci de aur, de fir albastru, purpuriu si caramiziu si de in subtire rasucit.

16. Sa fie in patru colturi si indoit; lungimea lui sa fie de o palma, si latimea tot de o palma.

17. In el sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre: in randul intai: un sardonix, un topaz si un smarald;

18. in al doilea rand: un rubin, un safir si un diamant;

19. in al treilea rand: un opal, un agat si un ametist;

20. in al patrulea rand: un crisolit, un onix si un jasp. Aceste pietre sa fie legate in ferecatura lor de aur.

21. Sa fie douasprezece, dupa numele fiilor lui Israel, sapate ca niste peceti, fiecare cu numele uneia din cele douasprezece semintii.

22. Pentru pieptar sa faci niste lantisoare de aur curat, impletite ca niste sfori.

23. Sa faci pentru pieptar doua verigi de aur, si aceste doua verigi de aur sa le pui la cele doua capete ale pieptarului.

24. Cele doua lanturi de aur impletite sa le prinzi de cele doua verigi de la cele doua capete ale pieptarului.

25. Iar celelalte doua capete ale celor doua lanturi impletite sa le prinzi de cele doua ferecaturi si sa le pui peste umerarii efodului, in partea dinainte.

26. Sa mai faci doua verigi de aur si sa le pui la celelalte doua capete de jos ale pieptarului, pe marginea dinauntru care este indreptata spre efod.

27. Si sa mai faci alte doua verigi de aur, pe care sa le pui jos la cei doi umerari ai efodului pe partea dinainte a lui, tocmai acolo unde se imbuca efodul cu umerarii, deasupra braului efodului.

28. Pieptarul cu verigile lui sa-l lege de verigile efodului cu o sfoara albastra, pentru ca pieptarul sa stea teapan deasupra braului efodului si sa nu poata sa se miste de pe efod.

29. Cand va intra Aaron in Sfantul Locas, va purta pe inima lui numele fiilor lui Israel, sapate pe pieptarul judecatii, ca sa pastreze intotdeauna aducerea aminte de ei inaintea Domnului.

30. Sa pui in pieptarul judecatii Urim si Tumim, care sa fie pe inima lui Aaron, cand se va infatisa el inaintea Domnului. Astfel, Aaron va purta necurmat pe inima lui judecata copiilor lui Israel, cand se va infatisa inaintea Domnului.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole