Celestitul (celestinul) este adesea gasit in structuri impresionante, formate sub presiune mare si care arata precum aripile unui inger. Tocmai de aceea, aceste pietre semipretioase si-au mai castigat si numele de Angelit. Indiferent insa de numele pe care il poarta, acest tip de gema este alcatuita din sulfat de strontiu iar in forma absolut pura, cristalul este perfect transparent.

Proprietati stiintifice

Celestitul are o duritate de 3,5 pe scara Mohs si este adesea gasit in zone calcaroase ce au inceput sa se descompuna. Acolo gemele s-au dezvoltat tabular in cristale prismatice extrem de fragile sau in formatiuni pseudohexagonale. Dar cel mai adesea celestitul este identificat in interiorul geodelor.

In ciuda faptului ca angelitul este adesea alb, culoarea cea mai cunoscuta este baby blue, un albastru pal indus de o iradiere cu aur a mineralului. De asemenea celestitul mai poate fi gasit si in alb, gri sau verde-albastrui. De asemenea, daca in zona a existat si Bariu, nuantele pietrei semipretioase vor putea tinde spre maro, portocaliu, rosu ori galben. In plus, deoarece depozitele de Celestit albastrui au fost aproape epuizate, s-a dezvoltat o tehnologie industriala de colorare a acestei pietre cu ajutorul vaporilor de aur iar rezultatul final este cunoscut drept Aqua Aura.

celestitulCele mai cunoscute depozite de Celestit se gasesc in Madagascar si Statele Unite ale Americii iar geodele provenind de pe cunoscuta insula africana sunt cele mai cautate surse de pietre, unele chiar fluorescente.

In SUA, depozite masive de celestin au fost identificate in statul New York, langa cascada Niagara dar si pe una din insulele lacului Erie precum si in Michigan, Texas, Colorado si California.

Misticism

Celestitul este un popular "instrument" folosit in comunicarea cu lumea spiritelor si in special cu ingerii (de aici si numele de Angelit). Acesta este un cristal ce isi va ridica imediat posesorul deasupra vietii obisnuite.

Meditatia cu ajutorul crstalului de angelit va deschide un canal direct de comunicatie ce ii va permite individului sa intre in contact cu Divinitatea si sa receptioneze iubirea universului. Ii va oferi credinta si increderea in planul divin destainuind modul in care omul poate naviga prin viata in directia corecta.

O alta aplicatie mistica pentru acest tip de cristal este acela de suport in amintirea viselor. Iar pentru a face asta nu este nevoie decat sa tineti un cristal de celestit sub perna si un mic jurnal pe noptiera de alaturi. Astfel, dimineata, imediat dupa trezire veti putea scrie tot ceea ce va aduceti aminte. Iar acesta nu poate fi decat un castig pentru ca subconstientul se foloseste de vise pentru a comunica cu psihicul constient si cu corpul fizic in incercarea de a le vindeca si/sau imbunatati.

Bijuterii cu celestit

Informatiile si imaginele despre celestit au fost preluate de pe signdesign.ro

celestit in set de cercei si colier Cercei cu angelit 
 inel cu celestit  set de bijuterii cu angelit

 

Proprietati vindecatoare

Celestitul este cunoscut pentru capacitatea de a reduce stresul fizic si este util in a preveni bolile legate de stres.

A fost folosit in trecut pentru a imbunatati vederea si auzul dar si pentru a promova claritatea in exprimare. De asemenea poate fi utilizat pentru a calma un gat iritat, pentru a imbunatati simptomele tiroidiene dar si pentru a rezolva problemele digestive prin plasarea direct pe piele in zona afectata.

Aceste cristale se reincarca doar ocazional, scurt, prin expunere la razele solare sau prin tehnici inforenergetice. In cazul in care este expusa prea mult la lumina soarelui, piatra se poate decolora, pierzandu-si o parte din proprietati.

Magie

Celestitul este un cristal receptiv la energie al carui element este apa. El este adesea purtat pentru a ajuta la imbunatatirea exprimarii si pentru a promova compasiunea pentru pamant si pentru creaturile acestuia. Este uneori folosit pentru a elimina durerile de cap si tensiunea din corp datorita abilitati de a elimina forma fizica a stresului.

Chakre

Celestinul functioneaza in raport cu a 5-a chakra, cea a gatului, care este centrul comunicatiei in organismul uman.

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole