Aragonitul amplifica energia spirituala
Aragonitul este o piatra semipretioasa ce a fost descoperita pentru prima data in...
Asociat de unii cu soarele, privit de altii prin prisma frumusetii sale si purtat de cele mai multe femei in variate si elaborate bijuterii, chihlimbarul este de secole in preajma omului, infrumusetandu-i viata. Insa spre deosebire de ceea ce multi stiu, aceasta piatra semipretioasa este foarte valoroasa si datorita fragmentelor de istorie pe care unele exemplare au reusit sa le pastreze de-a lungul secolelor. Astfel, rasina formata in urma cu foarte mult timp a atras si capturat in mijlocul sau insecte din vremurile preistorice, pastrandu-le nealterate si transformandu-le in adevarate opere de arta pe care nici un bijutier nu ar fi reusit sa le sculpteze cu eleganta si delicatetea cu care a reusit sa o faca natura.
Aceasta forma de piatra semipretioasa este de fapt rasina intarita a unor copaci, o adevarata fosila din vremuri imemoriale. Insa pe cat de veche este, pe atat de frumos este galbenul auriu sau portocaliul inchis, nuante specifice chihlimbarului. Dar nu veti gasi o asemenea bijuterie pe toate drumurile ba chiar se poate spune ca aceste bucatele de rasina sunt de-a dreptul rare, majoritatea pietrelor recoltate provenind din zona statelor Baltice si din Republica Dominicana.
Dar tocmai pentru ca are o origine atat de deosebita de majoritate pietrelor semipretioase - care sunt in genere varietati de quartz - Chihlimbarul prezinta si niste proprietati mai aparte. Astfel el este singura piatra din categoria sa ce se poate incarca electric si deasemenea este unica piatra ce poate fi topita. Astfel se obtine Chihlimbaritul, prin incalzirea si presarea impreuna a mai multor bucatele de chihlimbar, urmata de o lustruire care sa dea luciu pietrei nou-formate.
Chihlimbarul face parte din categoria pietrelor semipretioase calde, continand adesea si fragmente de insecte, motiv pentru care multe culturi au considerat ca aceasta piatra poseda o viata a ei proprie. Asa se face ca pentru cei ce zeificau pamantul in antichitate, chihlimbarul era un obiect de cult, considerat a fi purtator al vietii in forma ei cea mai pura.
Iar pentru ca vorbim de o fosila, era inevitabil pentru aceasta semipretioasa piatra sa nu fie asociata si cu timpul, ciclurile vietii si longevitatea, pornind de la ideea ca la un moment dat chihlimbarul era o substanta vie. Aceasta relatie fiind probabil unul dintre cele mai puternice motive pentru care piatra a fost in istorie una dintre cele mai folosite substante in ritualurile magice.
Indiferent de nuanta, fie ca este galben, auriu sau portocaliu, traditia spune ca purtatorul chihlimbarului va fi infrumusetat de el si ca beneficia de abundenta, vindecare rapida si bucurie. Specialistii afirma chiar ca purtarea unei asemenea pietre induse o stare energetica pozitiva, il protejeaza pe purtator, il face mai senzual si mai calm, oferindu-i o purificare unica.
Chihlimbarul este o "piatra terapeutica" cu multiple efecte terapeutice, acesta fiind un alt motiv pentru care oamenii care il purtau, el a fost mult timp numit „piatra magica din timpuri stravechi”.
Puternic in echilibrarea sufletului, Chihlimbarul poate fi si un excelent medicament pentru trup. De mai bine de 7000 de ani aceasta piatra este folosita in medicina traditionala din multe zone pentru a stimula metabolismul si pentru a trata afectiunile pielii cauzate de dezechilibrele metabolice. Dar datorita caldurii sale, utilizarile gemei sunt mult mai extinse fiind legate si de tratamentul astmului sau al problemelor respiratorii cauzate de alergii. Reduce febra, combate oboseala, actioneaza impotriva stresului si depresiei, armonizeaza glandele endocrine, ingrijeste vederea, ajuta in cazul iritatiilor pielii.
In trecut, se daruia nou-nascutilor un colier de chihlimbar pentru a-i intari si a-i ajuta sa doarma. Acest obicei mai exista inca in unele tari meridionale si traditia spune ca ajuta la cresterea dintilor si indeparteaza iritatiile pielii.
Datorita acestor virtuti, chihlimbarul actiuneaza direct asupra corpului energetic si aduce calm, forta si echilibru. Astazi, studiile au permis utilizarea acestuia pentru ingrijirea durerilor articulare datorate reumatismului.
Caldura Chihlimbarului si faptul ca are tendinda de a se incarca ii ofera purtatorului o energie usoara si calma, ce ii ofera o punte de echilibru chiar si in cele mai dificile momente. Ii poate amplifica abilitatile intelectuale si ii confera o claritate superioara in gandire.
Chihlimbarul galben are proprietatea de a genera ioni negativi atunci cand este frecat, ceea ce stimuleaza circulatia energiei prin corp, avand ca efect inlaturarea oboseala datorata poluarii electromagnetice.
Chihlimbarul este asociat datorita nuantelor sale cu soarele insa el nu a fost niciodata asociat cu vreo luna a anului. In schimb el este recomandat zodiilor Gemeni, Leu si Fecioara, culoarea sa aurie simbolizand succesul.
Vindecator si armonizator, Chihlimbarrul ajuta la stabilizarea kundalini-ului si aduce intelectul mai aproape de spiritualitate. Este excelent pentru explorarea copilului interior iar in functie de culoare el poate fi folosit pentru deschiderea si curatarea anumitor chackre.