Stiai ca martisorul poate fi o bijuterie din argint cu sau fara pietre semipretioase? Femeia moderna prefera sa poarte o bijuterie si nu un martisor banal, asa ca de ce sa nu ii oferim un martisor pe care il va purta cu placere nu doar in luna martie. George Cosbuc cand scria despre acest obicei stravechi afirma: "Taranii pun copiilor martisoare ca sa fie curati ca argintul, iar fetele zic ca-l poarta ca sa nu le arda soarele si cine nu-l poarta are sa se ofileasca. La orase e o sminteala mare a rostului ce-l are martisorul, ca-l facem din aur ori din tinichea galbena, cand el ar trebui sa fie numai alb, din argint".

Asadar, martisorul traditional poate fi facut dintr-un banut sau poate fi o bijuterie din argint prinsa de un fir alb-rosu. De ce argint si nu aur sau un alt material ce imita argintul? Pentru ca traditia populara spune ca acest metal il protejeaza pe purtator de boli (stiinta moderna a demonstrat calitatile antiseptice ale acestuia) si de deochi, dar si de arsita soarelui. Cunoscut inca din cele mai vechi timpuri ca fiind "metalul ocrotitor" si folosit in vindecarea multor probleme de sanatate, argintul isi continua si astazi misiunea protectoare prin calitatile sale puternic antimicrobiene si ecranarea undelor electromagnetice la care suntem supusi zilnic.

In anumite zone doar martisorul din argint prins de un snur impletit din alb si rosu este conform traditiei din vremurile in care Anul Nou coincidea cu prima zi de primavara, in luna lui Marte. Marte fiind nu doar zeul razboiului, ci si al fertilitatii, recomanda prin urmare culorile alb si rosu, pentru a sugera cele doua aspecte ale sale, pacea reprezentata prin alb, iar razboiul prin culoarea rosie.

martisoare tip bijuterii din argint

Asadar, anul acesta poti darui martisorul perfect, o bijuterie din argint in care sa se regaseasca albul si rosul. Un astfel de martisor poti fi sigura ca va fi purtat de femeile speciale din viata ta: mama, fiica, sora, prietena sau colega ta de birou. Fiecare femeie merita un martisor unic care sa ii poarte noroc si sa o ocroteasca, si, de ce nu, sa ii aduca aminte de tine.

Daca vrei ceva special poti alege o bijuterie unicat cu pietre semipretioase, in functie de personalitatea si zodia ei. Cei de la www.signdesign.ro ofera consultatii gratuite pentru a te ajuta in alegerea celui mai potrivit martisor.

Sau poti alege una dintre perechile de cercei sau un pandantiv in forma de buburuza care, pe langa faptul ca sunt dragalase, aduc noroc si prosperitate. Bijuteriile cu bufnita sunt si ele speciale intrucat aceasta pasare simbolizeaza puterea, intelepciunea si cunoasterea. Trifoiul cu patru foi este un simbol intalnit frecvent la martisoare deoarece, datorita raritatii, este considerat un simbol al norocului.

martisoare argint

 Anul acesta reinvie adevarata traditie de Martisor purtand si daruind celor dragi cele mai frumoase martisoare din argint!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole