Format din roca vulcanica racita rapid, obsidianul este ceea ce am putea numi sticla formata in mod natural. De obicei de culoare neagra, aceasta piatra semipretioasa se mai poate regasi si in varietati de gri, maro si - mai rar - rosu, albastru sau verde. Insa nu totdeauna culorile vor fi uniforme iar gemele unde nuantele se intretaie sunt destul de des intalnite, cauza fiind tipurile de minereu inglobate in cristalele de sticla si concentratia lor.

In alta ordine de idei, obsidianul este o piatra foarte puternica ce ne aminteste ca nasterea si moartea sunt mereu prezente in jurul nostru. Iar ca o curiozitate, cristalele de obsidian au fost mereu asociate cu spiritele pazitoare ce ne vegheaza, fiind o piatra a protectiei, pe toate nivelurile.

 Proprietati fizice

Obsidianul se gaseste exclusiv in zonele cu activitat vulcanica - trecuta ori prezenta. Locatii precum Japonia, Java, Hawaii, Islanda, Guatemala, Ecuador sau Mexic  sunt surse excelente de obsidian. Iar varietatile locale din Arizona sau New Mexico au ajuns chiar sa fie cunoscute drept Lacrimile Apasului, aluzie la triburile de indieni din aceste zone.

Obsidianul este rezultatul lavei vulcanice ce intra in contact cu apa. Adesea acest lucru se intampla cand lava incepe sa se verse intr-un ocean sau lac unde este rapid racita. Acest proces produce o textura lucioasa in cristalul rezultat. Iar fierul si magneziul contribuie la formarea spectaculoaselor efecte de culoare din obsidian.

Proprietati mistice ale obsidianului

obsidianulIn general, obsidianul este folosit pentru ameliorarea starilor dureroase, reducerea tensiunilor si eliberarea energiei excesive. De asemenea se mai spune ca aceasta piatra semipretioasa poate sa si accelereze vindecarea fizica a ranilor. Obsidianul este, de asemenea, un excelent transformator de energii pe care sa il ai in preajma pe tot parcursul zilei. Ele poate sa le absoarba pe cele negative, returnandu-le cu o incarcatura pozitiva. El va asigura calmul si securitatea spirituala, stabilizand energetic orice persoana din aria sa de influenta. Si mai specific:

Obsidianul negru, maro sau auriu - ofera o protectie deosebita si este util in indepartarea negativitatii. De asemenea se mai poate folosi si impotriva atacurilor psihice sau pentru a ajuta in renuntarea la obiceiurile negative sau la pofte.

Obsidianul de culoarea mahonului - va crea un sentiment de incredere de sine si usurare sexuala. Va incuraja deciziile pozitive si este cunoscut pentru faptul ca ajuta in vindecarea gingiilor si altor tesuturi din corp.

Obsidianul "curcubeu" - ofera mai multe culori combinate si in acelasi timp echilibreaza si stabilizeaza energiile personale. Este o piatra excelenta pentru calmarea temerilor mai ales atunci cand vine vorba de situatiile de abuz sau stress mental.

Obsidianul cu "fulgi" de culoare - ajuta in limpezirea gandirii, orientand mintea spre un rationament logic. Acest tip de piatra semipretioasa va ajuta in dezvaluirea lucrurilor ce trebuie schimbate in viata.

Bijuterii din obsidian

inel cu cristal de obsidian pandante din obsidian
obsidianul set cercei  bratara obsidian

Proprietati vindecatoare

Obsidianul este util in afectiunile stomacului si intestinelor. Este o piatra vindecatoare foarte puternica dar numai in cazul unora dintre suferinzi, actiunea sa nefiind una generalizata.

Obsidianul negru, in special, este foarte greu de folosit daca cel ce are nevoie de efectele sale nu este pe deplin pregatit sa infrunte atat aspectele pozitive cat si pe cele negative ale realitatii. Din moment ce aceasta piatra va energiza spiritual fortele si se va conecta foarte usor la prima chakra, ea va putea sa isi ajute posesorul atat la o mai buna rezolvare a problemelor prezente cat si la o intelegere mai profunda a lectiilor neinvatate din alte vieti. Al treilea ochi este adesea activat in conjunctie cu procesul de analiza al karmei din vietile anterioare, deci obsidianul negru trebuie tratat cu atentie. De asemenea, atunci cand este utilizat pentru vindecare emotionala, cristalul trebuie folosit alaturi de unul de cuart transparent.

Proprietati magice

Energie: Protector

Element specific: Focul

Puteri: Protector, aducator de pace

Obsidianul este o piatra foarte eficienta in ritualurile de protectie. Prin concentrarea energiei spirituale in planul fizic, obsidianul se conecteaza cu mintea si cu emotiile. Absorbind si distrugand energiile negative, el curata blocajele din subconstient si elibereaza stress-ul prezent acolo.

Sferele de obsidian (produse in special in Mexic) sunt excelent pentru clarvazatori dar sunt deosebit de puternice si ar trebui tratate cu atentie. De multe ori ele pot descoperi adevaruri ce nu sunt relevate prin folosirea unei sfere de cuart.

Obsidianul in astrologie

Asociere cu Saturn.

Nu este o piatra traditionala pentru nici o luna din an.

Obsidianul este recomandat nativilor din Sagetator.

A visa o piatra de acest gen, indiferent de culoarea ei inseamna ca in curand se va incheia o perioada intunecata si plina de chin.

Chakre

Obsidianul este foarte util mai ales in lucrul cu prima chakra, dar adesea este folosit si pentru a sasea, cea a celui de-al treilea ochi, care este activat la folosirea pietrei semipretioase.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole