Considerata o aducatoare de lumina, se crede ca Piatra Soarelui poate scoate ceea ce este mai bun din om, reinstaurand increderea de sine si dezvelind bunatatea ascunsa. Aceasta piatra semipretioasa este folosita de bio-energeticieni mai ales pentru tratarea tulburarilor emotionale, inclusiv a celor ce apar sezonier deoarece acest mineral are capacitatea de a amplifica starile pozitive.

Piatra nascuta din foc

De la moneda la talisman, Piatra Soarelui a fost mereu privita drept un bun de mare valoare, un cristal ce pare ca la formarea sa a prins o raza de soare, pastrand-o captiva pentru vesnicie in inima sa aurie. Insa locul de nastere al Pietrei Soarelui este cum nu se poate mai diferit, aceasta piatra semipretioasa fiind faurita in lava lichida si adusa la suprafa de eruptia furioasa a vulcanilor.

Si tocmai pentru ca doar furia telurica a pamantului reuseste sa o aduca la suprafata, acest gen de piatra este foarte rara, majoritatea gemelor fiind gasite in Norvegia sau peste ocean in una din cele cateva zone ale Statelor Unite, cum ar fi Oregonul, stat care de altfel si-a ales cristalul Soarelui ca piatra oficiala inca din 1987.

piatra soareluiDar Piatra Soarelui nu isi datoreaza accentele rosiatice astrului de zi ci mai degraba faptului ca in mijlocul fiecarui cristal se afla cate un mic "filon" de cupru ce scanteiaza in lumina. Iar in timp ce partea centrala a pietrei este mai inchisa la culoare, exteriorul devine din ce in ce mai deschis pe masura ce se apropie de marginile cristalului.

Interesant este si faptul ca pana de curand nu a existat un interes deosebit pentru aceasta piatra semipretioasa, poate si pentru ca zonele din care Piatra Soarelui se extrage sunt atat de putine. Insa daca din punct de vedere vizual acest aventurin cu irizatii metalice nu ofera un aspect deosebit, efectele pe care le are asupra celui ce o poarta sunt cu adevarat impresionante.

Piatra Soarelui pare sa aiba un rol calmant asupra posesorului, pastrandu-i spiritul tanar si oferindu-i o gandire clara si obiectiva. Ori tocmai de aceea se recomanda ca cei ce au trecut prin mari socuri emotionale sa isi procure o asemenea piatra pe care sa o poarte cu ei tot timpul.Unii spun chiar ca Piatra Soarelui poate stabiliza latura religioasa a existentei noastre, amplificand acea legatura cu divinitate si sprijinindu-ne in post si meditatie.

Dar pe langa rolul sau de imbunatarile a functiilor psihologice, aceasta varietate de aventurin este recunoscuta si pentru ca reuseste sa creasca vitalitatea organismului, avand efecte pozitive in tratamentul majoritatii afectiunilor existente. De la probleme de inima la ulcer sau dureri de coloana, Piatra Soarelui isi poate face simtita prezenta, alinand suferinta si dand o stare de bine.

Cat despre zodii, se stie deja ca Piatra Soarelui este potrivita pentru Leu si Balanta mai ales daca ziua lor de nastere este duminica sau daca ei s-au nascut sub influenta numarului 1.

Bijuterii de argint cu piatra soarelui

pandant argint cu piatra soareluiIn imaginea alaturata puteti admira un pandant din argint in care sunt montate  doua pietre ale soarelui, care vin sa armonizeze cromatic si energetic aceasta bijuterie, alaturi de doua varietati de coral rosu, o piesa rulata si una slefuita, fatetata. Acest pendant il puteti gasi pe signdesign.ro

 

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole