O vacanta fara griji!
Dupa un an greu la serviciu, meritati cu prisosinta sa va luati o vacanta si sa va...
Acum că se apropie cu pași de uriaș vacanța cea mare, tot mai mulți părinți încep să se gândească la zilele frumoase de vară și la timpul petrecut împreună cu cei mici. Probabil unii dintre noi și-au făcut detaliat planurile de vacanță, și desigur la polul opus se află cei care fac totul pe ultima sută de metri. Chiar și așa, în cele ce urmează, propunem câteva activități simple și relaxante pe care le putem face împreună cu prichindeii familiei. Fie că plănuiți să duceți copilașii pentru o scurtă perioadă de timp la bunici, sau le planificați pentru zilele frumoase de vară petrecute în vacanță, activitățile sunt potrivite deoarece necesită minime investiții atât în ceeea ce privește energia necesară, bugetul și timpul.
Muzica face parte din viața noastră încă dinainte de a ne naște deoarece s-a demonstrat că bebelușii aud zgomotele din exterior foarte devreme în timp ce cresc în burtica mamei. În prima parte a copilăriei, printre primele experiențe favorite ale copiilor sunt cântecelele și poeziile învățate împreună cu bunicii, cu frățiorii mai mari sau cu doamna educatoare la gădiniță. Majoritatea acestor
, în special cele dedicate celor până la 7-8 ani, sunt ritmate și bineînțeles pline de veselie și voie bună.Dacă sunt însoțite de dans, plăcerea este maximă pentru cei mici care astfel își consumă energia și învață în același timp. Cântecele împreună cu mișcarea sunt o metodă extrem de constructivă, dovedită științific mai ales pentru copiii cu stil de învățare kinestezic, ce se axează pe mișcare. Modalitățile de folosire diferă în funcție de necesitățile și imaginația fiecăruia. Așadar, cântecele se pot asculta și viziona în același timp. Sunt unele melodii care au anumiți pași de dans și sunt foarte potrivite pentru petrecerile celor mici. Mama și tata, respectiv bunicul și bunica, sunt încurajați să participe, sporind și mai mult hazul și amuzamentul copiilor, deoarece de cele mai multe ori adulții sunt stângaci în privința acestor dansuri, uneori în mod intenționat.
Nu cred că s-a întâmplat doar odată să aveți un drum lung de făcut cu autoturismul personal și să pară că nu mai ajungeți la destinație. Mai ales vara când toată lumea se grăbește spre mare sau spre munte. Ei bine, este cald, este aglomerat, iar drumul pare nesfârșit. S-au terminat poveștile pentru copii și peisajele frumoase? Jucăriile luate de acasă sunt insuficiente? Ce-ar fi să ascultați niște cântecele pentru copii care să-i binedispună pe cei mici și să facă timpul să zboare? Dacă începeți și dumneavoastră să fredonați, va fi perfect. Copiii vor începe să râdă, vor bate din palme zgomotos, iar neplăcerile călătoriei vor fi uitate. Puteți imortaliza totul cu ajutorul unei camere de filmat sa chiar a unor simple fotografii. Astfel, veți face ca aceste zile să facă parte din cutia prețioasă cu amintiri de suflet.
Sfaturi pentru ca cei mici să adore muzica.
1. Mamele pot asculta muzică încă din timpul sarcinii. Astfel, gustul pentru această pasiune se va dezvolta de timpuriu la cei mici.
2. Cât este bebeluș, cel mic poate asculta cântece pentru copii, chiar și la culcare. Pentru unii este o metodă foarte bună de a adormi. În scurt timp, cu siguranță vor începe să ceară singuri melodiile preferate.
3. Invitați și alți copii să danseze și să cânte împreună. Aceste activități pot avea loc în grădină, în mașină, în casă și chiar în timpul dedicat altor activități. Copiii pot desena în acest timp, pot scrie, sau se pot juca.
4. Încurajați copiii să cânte și să danseze odată cu înregistrarea. Ei vor învăța în acest fel să fie sociabili și plini de viață.
5. Atunci când copiii participă împreună la un concurs muzical sau formează un grup, între ei se va forma o conexiune specială care va ajuta la dezvoltarea unui caracter frumos.
Dacă obișnuim copiii încă de mici cu muzica ca o metodă de relaxare, atunci și ei cu siguranță la rândul lor vor proceda asemănător atunci când vor deveni adulți. Cântecele pot fi un sprijin real la orice vârstă, indiferent chiar de limbă. Pot ajuta la alungarea depresiilor și a insomniei. Se știe că limbajul în muzică este internațional și nu trebuie să cunoaștem limba pentru a aprecia calitatea cântecelor. Prin muzică copiii au parte de o mulțime de beneficii: se pot relaxa, pot învăța mai repede, își pot dezvolta memoria și capacitatea de reacție la emoții, li se dezvoltă limbajul și sensibilitatea. Ca o concluzie generală, putem spune că muzica și mai ales cântecele pentru copiii de până la 7-8 ani au o contribuție importantă pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici.