Cantece pentru copii

Are o babuscaDoi pui de ratuscaTusca alba, tusca suraNu mai taci din guraTusca alba, tusca sura Nu mai taci din gura. In garlita receClipocesc cit zeceTusca alba, tusca suraVezi sa nu se-neceTusca alba, tusca suraVezi sa nu se-nece.  

 

Citește mai departe...
sade rata pe butoiSade rata pe butoi Numarand din doi in doi unu, trei, cinci, sapte, noua Dimineata mancam oua Ca sa crestem mari (bis)Refr: Mac, mac, mac, mac...Sade rata pe butoi Numarand din doi in doi doi, patru, sase, opt Cozonacul este copt Dar ca sa-l mancam Pe maini ne spalam!Refr: Mac, mac, mac, mac...Sade rata pe butoi Macaind cu drag la noi Mac, mac, mac si iarasi mac, Pe copii ii vad ce fac, Iar noi invatam, Cum sa ne ...

 

Citește mai departe...
Pu, pu, pu, strici mereu, Somnul meu, pupaza din tei.Las' ca mi te prind motato Si te-oi intreba ce vrei, Cand ti-oi smulge coada toata Si te-oi vinde pe cinci lei.Pu, pu, pu, pu, pu, pu, chiar acu, O sa-ti viu de hac!Si-ajungand la tei caciula Peste cuib capcan-o fac.Si-apoi, scotocind cu mana, Prind de gat puiul de drac.Ha, ha, ha, vezi asa, Mi te-am prins, ca de mult ti-o coc!Si la targ ajuns cu dansa, Printre lume imi fac ...

 

Citește mai departe...
podul de piatraPodul de piatraS-a darimat.A venit apaSi l-a luat. Vom face altulPe riu in jos,Altul mai trainicSi mai frumos.
 

 

Piticii din padureAu case in ciuperci.Mananca fragi si mureSi-ncaleca pe melci. Piticii nu stiu carte,Nu stiu nici poeziiSi melcii-i duc departeIn lungi calatorii. Si melcii-i duc la scoala,La scoala de pitici.In zori de zi ii scoala Ceasornicul arici. Ariciul are ace,Mai multe ca un ceas.Si le da bobarnace,Piticilor in nas.

 

Citește mai departe...
Ma numesc Pinocchio Si am nasul lungDe intind o manaNu pot sa-l ajung Refren:Hai duri, duriHai duri, duriNasul cu belea Cand am mers pe stradaO doamna mioapaS-a uitat la nasul meuSi-a cazut in groapa Refren: Cand am fost la cinema Cu a mea matusaDin cauza nasului meuAm ramas la usa Refren: Cand am fost la doctorDoctorul TelicaDin cauza nasului meuA scapat seringa Refren:

 

Citește mai departe...
Ora-i de plecat la scoalaVeseli am iesit si noiSpre straduta scolii noastreNe-ndreptam cu pasi vioi Refren:Suntem mari, suntem mari,Noi acum suntem scolari Uita-te ce bine-mi sade Cu ghiozdan si-abecedarDe la mama am ghiozdanulCartea am primit-o-n dar Refren:

 

Citește mai departe...
Ce petrecere frumoasa E la margine de lacBroscarimea bucuroasa Are vin si cozonac Refren: Oac oac diridiridamOac oac oac oac diridiridamUn broscoi canta la tobe Si o broasca la tambalO broscuta mica strambaVrea sa joace sus pe dealRefren: Dintr-o trestie inaltaA iesit un caine schiopBroscarimea speriata A luat-o la galopRefren:  

 

Citește mai departe...
Orice copil are un nume,Oorice copil are o zilumina lunii-aprinsa-n lume De noapte ne-ar putea pazi (bis) Orice copil se poate face Si iarba si pamant si cerSsilabisind cuvantul pace Pe limba fiecarui verb (bis)Orice copil are o caleOrice copil are un drumCalatorind din cer spre valeSi printre spini din cand in cand (bis)Orice copil are o mareIn care-si plimba barca luiDar nu se-asteapta sa coboarePe tarmul marii nimanui ...

 

Citește mai departe...
Sunt neagra si micutaSi ma numesc negrutaChiar daca nu va plac Eu n-am ce sa va fac Caci tare sunt draguta Chiar daca nu va plac Eu n-am ce sa va fac Caci tare sunt dragutaSi mama a fost neagrasi tatii i-a fost dragasi neagra m-au facut C-asa lor le-a placutSi spun ca le sunt dragaSi neagra m-au facutC-asa lor le-a placutSi spun ca le sunt dragaMai sunt fete negruteMai mari si mai micutePe Iza, pe Mara,Pe Somes si TisaSi ...

 

Citește mai departe...