Volumul Urzeala Tronurilor este prima carte din saga Cantec de Gheata si Foc, scrisa de autorul american George R.R. Martin. A fost intaia data publicata pe 6 August 1996, a castigat in 1997 Premiul Locus, a fost nominalizata in anul 1998 la Premiul Nebula iar in 1997 pentru Premiul World Fantasy. Nuvela Sangele Dragonului, cuprinsa in Capitolul Daenerys Targaryen din roman, a castigat in anul 1997 Premiul Hugo pentru Cea mai Buna Nuvela. In ianuarie 2011 romanul a devenit bestseller-ul publicatiei New York Times.In carte, aratand diferite puncte de vedere si intrigi, Martin prezinta casele de nobili din Westeros, Zidul si intriga Targaryen.

Cartea a dat numele sau catorva jocuri inspirate de poveste. Este in acelasi timp si baza primului sezon al seriei Urzeala Tronurilor, un serial de televiziune facut de HBO.

Pachetul de 3 volume Urzeala Tronurilor de George R.R. Martin poate fi cumparat cu o reducere de 47% de aici si contine volumele: Urzeala TronurilorInclestarea Regilor si  Iuresul Sabiilor.

Pachetul cu cele 5 volume din Cântec de Gheaţă şi Foc beneficiază de o reducere de 50% de aici.  Pachetul contine cele cinci titluri din saga Cantec de gheata si foc, de George R.R. Martin, in format hardcover: 1. Urzeala Tronurilor2. Inclestarea Regilor3. Iuresul Sabiilor4. Festinul Ciorilor si 5. Dansul dragonilor

Fiecare dintre cele 5 volume din seria Cantec de Gheata si Foc pot fi cumparate cu o reducere specială de 45%.

Romanul Urzeala Tronurilor urmeaza in acelasi timp trei istorisiri principale.

Cele Sapte Regate

Povestea se incepe cu Lordul Winterfell care, reprezentand cele Sapte Imparatii, trebuie sa osandeasca si sa omoare un fugar al Rondului de Noapte, sub supravegherea fiilor sai. La intoarcere, fiii lordului gasesc sase pui de lup antic, lupi care le sunt incredintati lor, lupul preistoric ajungand sa fie pecetea Clanului Stark.

Zidul

cartea urzeala tronurilorIntroducerea cartii introduce salbaticia din afara imparatiei, situata dincolo de Zid. Zidul, o constructie antica de 200 m inaltime si lung de 480 km, construit din gheata, piatra si vraji antice, protejeaza Cele 7 Imparatii dinspre Nord si este protejat de ordinul Rondul de Noapte. Oamenii care formeaza acest ordin sunt numiti corbi, fac un juramant prin care se obliga sa pazeasca Zidul toata viata, renuntand la casatorie si purtand doar haine negre.

In tinutul de la Nord de Zid, o mica patrula de vanatori calare se intalneste cu niste fiinte extraterestre diabolice considerate de mult disparute. Toti apartinatorii patrulei sunt omorati, mai putin unul din ei care fuge catre Sud. Supravietuitorul este considerat tradator si este omorat in deschiderea povestii Cele Sapte Regate.

In Est

Dincolo de mare, in orasul liber Pentos, Viserys Targaryen traieste exilat cu sora sa de 13 ani, Daenerys. Este baiatul si unicul descendent de sex masculin al lui Aerys al II-lea al casei Targaryen, Imparatul Nebun, care a fost dat jos de pe tron de Robert Baratheon in timpul Razboiului Uzurpatorului.

Dinastia Targaryen a condus Westeros ca lorzi-dragoni pentru aproximativ 300 de ani, dar tariile si dragonii lor sunt acum de negasit. Viserys negociaza un angajament nuptial prin care o ofera pe sora sa lui Khal Drogo, un conducator al luptatorilor nomazi Dothraki, in schimbul armatei de care avea nevoie pentru recucerirea Tronului de Fier Westeros pentru dinastia Targaryen. Negustorul cel bogat care ii gazduia pe Viserys si pe Daenerys, ofera ca dar de casatorie trei oua de dragon impietrite.

Mai multe informatii pe site-ul dedicat lui George R.R. Martin

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole