Bazandu-se pe convingerea ca “nu poti oferi copilului tau ceea ce tu insuti nu ai“, autorul Lee Lozowick indeamna parintii sa-si reaminteasca de responsabilitatea lor de a oferi un model de valori pozitive in viata si sa aiba curajul sa recunoasca ca obiceiurile inconstiente si dorinta lor de confort, putere sau delasare prejudiciaza sanatatea copiilor lor si dezvoltarea, siguranta si fericirea acestora. Este o carte intensa care iti schimba viata, dedicata parintilor si educatorilor care doresc sa aduca mai multa prezenta, bunatate, generozitate, sinceritate si compasiune in procesul de crestere a copiilor. Lozowick combina sfaturile intelepte si practice cu o rugaminte pasionala catre parinti si societate pentru a se trezi si a intelege responsabilitatile lor ca modele de viata pentru copii.

Cresterea constienta a copiilorVineri 3 august, ora 19:00 va asteptam la Centrul Seeds for Happiness din Bucuresti la LANSAREA CARTII ”Cresterea Constienta a Copiilor”, scrisa de Lee Lozowick si tradusa de Irina Margareta Nistor.

Cunoscuta si folosita de parinti din toata lumea, cartea a fost tradusa in franceza, germana, rusa, japoneza, ceha, maghiara si olandeza, iar acum poate fi citita si in limba romana. Cartea poate fi achizitionata in ziua lansarii si de pe site-ul www.goodcompany.ro

Lansarea cartii este urmata de SEMINARUL ”Cresterea Constienta a Copiilor si Relatii Implinite” sustinut de Mirabai Lodro, Rose Volckhausen, Mary Young si Sharana Lhaksham, din Arizona SUA, despre integrarea principiilor spirituale in viata obisnuita, care se adreseaza parintilor, profesorilor, persoanelor care au grija de copii si adolescenti, studentilor, celor care sunt sau nu intr-o relatie, practicantilor aflati pe o cale spirituala (orice cale spirituala), oricui doreste sa se inteleaga pe sine si copilaria sa si care vrea sa traiasca intr-adevar ca un adult matur. Pentru mai multe detalii si inscrieri la seminar, accesati site-ul organizatorilor: www.goodcompany.ro

Va invitam sa cunoasteti mai multe despre ce inseamna a fi un adult constient si implicit detalii legate de seminarul ce urmeaza lansarii, citind primele capitole ale cartii ”Cresterea Constienta a Copiilor” GRATIS, in format PDF aici.

Detalii despre cartea: ”Cresterea Constienta a Copiilor si Relatii Implinite

Oricine se ocupa de cresterea unui copil trebuie sa auda mesajul esential al acestei carti: primii doi ani de viata sunt de o importanta  cruciala in educatia si dezvoltarea copilului, in plus, copiii pot creste sanatosi si completi doar traind alaturi de adulti sanatosi si completi. Aceasta carte despre cresterea copiilor nu este una dintre multe altele care-ti dau trucuri pentru usurarea sarcinilor parintesti. Lee Lowzowick deplange stadiul gandirii si al obiceiurilor contemporane legate de cresterea copiilor. Cuvintele lui sunt pline de bun-simt, dar nu ofera consolare celor ce nu sunt dispusi sa faca din responsabilitatea lor de parinte o prioritate in viata lor. Lozowick este un avocat al copiilor care a lucrat cu parinti si copii timp de peste 25 de ani.

Rolul de model de viata pe care il au parintii pentru copii este componenta esentiala in cresterea copiilor, spune autorul si avocatul copiilor, Lee Lozowick. ”Nu putem darui copiilor nostrii ce nu avem noi insine!” Parintii si educatorii sunt invitati sa-si examineze zonele inconstiente ale vietii lor, aratand cum acestea pot pune in pericol starea de bine a copilului, si sublinind cu tarie ca in anii de crestere ai copilului, concentrarea asupra dezvoltarii lui trebuie sa devina o parte importanta a practicii spirituale a adultului.

Aceasta carte incepe cu o discutie asupra conceperii constiente a copilului si continua cu abordarea constienta a perioadei de sarcina, a nasterii si a crearii legaturii cu bebelusul. Lozowick, la fel ca multi alti avocati ai copiilor, subliniaza importanta alaptarii si tinutului in brate a copilului mai ales in primii 2 ani de viata. Este absolut vital sa oferi copilului acest inceput optim de viata, pentru sanatatea lui mentala, emotionala si fizica si pentru bunastarea vietii lui.

Urmatoarele capitole includ subiecte importante precum: sinceritatea in comunicarea noastra cu copilul, felul in care noi folosim limbajul pentru a descrie realitatea, un context holistic al educatiei, alternativa de educatie scolara acasa, jocul si managementul emotiilor si energiilor.

Lee Lozowick a fost tata si un avocat dedicat al copiilor. Ca mentor al unei comunitati spirituale internat,ionale din SUA si Europa ce exista de 35 de ani, el a lucrat cu sute de parinti si copii aflati in situatii normale de viata dar si in situat,ii de criza. Este autorul a peste 20 de carti, multe dintre ele traduse in franceza, germana si spaniola.

Contextul pentru educatia constienta a copiilor:

(extras din capitolul 1)

RASPUNDEREA de a fi in prezenta copiilor, fie in calitate formala ca profesor sau parinte, fie pur si simplu ca prieten sau partener, este practic o raspundere fata de viitorul omenirii. Modelele pe care le oferim copiilor, felul cum ii tratam, cum ii educam ca parinti e mai mult decat important  — este absolut vital pentru sanatatea lor mentala, emotionala si fizica, pentru binele lor si al planetei in sine (si chiar mai departe, pe masura ce se dezvolta tehnologia calatoriilor spatiale si al explorarilor extraterestre).

    “Iubesc aceasta carte. Partea despre alaptare este incredibila. Ca medic pediatru, m-am luptat multi ani sa reusesc sa exprim in cuvinte ideile prezentate atat de elocvent de Lee Lozowick “ - Dr. Charles R. Attwood, FAAP

    “Este un ghid folositor pentru parintii care sunt disputi sa se uite la comportamentul lor personal si sa vada cum acesta afecteaza sanatatea si fericirea copiilor lor.” - Dr. John W. Travis, M.D., MPH, co-autor “Manual de Wellness”

    “Cresterea constienta a copilului”, Ce ii zic eu, o metoda foarte bine structurata. Dupa ce o s-o descopere mai multi, vor fi mai putini copii prost crescuti, asa ca nu ar strica deloc s-o citim. “ – Irina Nistor, traducatorul editiei in limba romana.

Ce spun cititorii cartii pe www.amazon.com:

Am citit aceasta carte de multe ori si intotdeauna am gasit in ea ceva nou, analizand-o de fiecare data din nou si din nou in moduri diferite, ceea ce este ceva uimitor in sine. Cele mai multe carti despre cresterea copiilor pe care mi-am aruncat ochii, le-am considerat de bun-simt si nu m-am mai intors asupra lor.

Primul si cel mai important lucru pentru mine este subiectul sau. Exista sute de carti despre spiritualitate in lume, si chiar am cateva dintre ele - dar cat de multe dintre ele vorbesc si despre copii? Practic nici una. De aceea deseori mi se pare destul de frustranta aceasta lipsa de aplicare a spiritualitatii in viata noastra cu copiii nostri. Cu asa multe carti de spiritualitate, imi este frica ca intr-un fel se presupune ca ei (copii) nu exista, ca suntem cu totii gata sa ”lasam orice activitate am avea” pentru a face o meditatie, un ”retreat” sau orice altceva, ceea ce este bine sa faci daca nu ai copii sau daca acestia au crescut mari. Dar ce faci daca ai un puradel, ca mine?

In opinia mea aceasta carte a stabilit un fel de standard de aur: abordarea sa originala, plina de viata si pasionata, adesea plina de bun-simt, uneori foarte relaxata, intr-adevar traseaza bazele a ceea ce inseamna sa fi un parinte de copii tineri, dintr-un punct de vedere alternativ. Cunoasterea s,i int,elegerea sa este adesea foarte interesanta si el nu are de-a face cu abordarea gen ”fa asta”, ”asa trebuie”, fa pas,ii 1, 2, 3, abordare care o gasim in foarte multe carti care sunt atat de plictisitoare pentru parinti. Asadar, recomand cu tarie aceasta carte, chiar daca vi se pare agreabila sau nu, cred ca este foarte provocatoare si te pune pe ganduri despre ce se intampla in abordarea de masa a cresterii copiilor. Este o sursa mare de inspiratie.” - un cititor

"Daca sunteti in cautarea unei carti care sa va permita sa justificati o educatie a copiilor mediocra - nu ati gasit cartea potrivita. Daca sunteti in cautarea unei carti care sa va spuna  "Nu te simti vinovat pentru ca ti-ai facut copilul sa-si sacrifice nevoile sale pentru tine" - aceasta carte nu este ce-ti trebuie.

Daca sunteti in cautarea unei carti care spune ca se poate creste un copil sanatos, fericit doar tragandu-l jos din patut, punandu-i o sticla de lapte in gura si trimitandu-l du-te vino la cresa - aceasta carte nu este ce ai nevoie! Acestea fiind spuse, aceasta carte este o profunda si sincera abordare a modului in care noi parintii ii afectam pe copii. Cartea acopera majoritatea problemelor imaginabile de educatie a copiilor, oferind ajutor real si sfaturi extrem de practice. Dar nu te astepta sa primesti totul  mura-n gura! Cresterea constienta a copiilor ne invata ca pentru a creste un copil sanatos si deplin, trebuie ca noi sa fim parinti sanatosi si intregi. Pentru a putea face acest pas, trebuie sa fii dispus sa te privesti adanc, cu sinceritate pe tine insuti. Poate fi foarte nelinistitor sa vedem cat de multe nevroze am dezvoltat incepand din timpul propriei noastre copilarii. Cartea se citeste usor. Lozowick este ancorat in realitate, reflexiv si amuzant. Experienta sa de viata si sinceritatea lui face din aceasta carte mult mai mult decat o alta carte de instructiuni parentale - aceasta carte te va ajuta sa devii parintele pe care nu l-ai avut in propria ta copilarie - unul constient de sine. Am citit aceasta carte de patru ori si o recomand cu toata caldura la toata lumea!" - un cititor

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole