Daca in majoritatea materialelor la care au acces copiii Universul si tot ceea ce cuprinde el au fost prezentate sub forma unro simple informatii astronomice, iata ca acum cu aceasta carte poti realiza expeditii de poveste printre stele, comete, asteroizi si planete. 

Citit impreuna noua carte Hai-hui prin Univers, publicata de editura Cartea Copiilor, in care copilul poate citi si vedea o varianta a spatiului plina de imaginatie, iar informatiile sunt prezentate cu totul altfel pe intelesul copiilor si de mult umor.

Actiunea se petrece in anul 3001 cand ceea ce inca ni se pare un mister acum, a devenit la ordinea zilei iar pamantenii locuiesc si muncesc pe asteroizi.

Protagonistii expeditiei Hai-hui prin Univers – clasa doameni Holisor, o gasca de animale foarte simpatice si haioase, de-o seama cu cei mici si curiosi - strecoara de-a lungul calatoriei prin spatiu tot felul de intrebari si glume, care transforma lectia de astronomie intr-o joaca.

hai hui prin universAutobuzul lor școlar zboara prin spatiu aproape cu viteza luminii si-i poarta spre planete, sateliti sau asteroizi, ii duce in apropierea Soarelui sau a cometelor si strabate hyper-tuneluri spre alte stele.

Pregatiti-va sa vedeti fete ale planetelor pe care nu le stiati si nici macar nu vi le inchipuiati. Odata intorsi acasa veti privi Pamantul cu alti ochi.

Aflate la granița dintre cărțile de povești și benzile desenate, operele lui Mauri Kunnas sunt exact genul de cărți pe care-l visam în copilărie: format mare, generos, pagini pline de culoare, ilustrații exuberante și creative, multe informații reale și mult, mult umor.

Mauri Kunnas este probabil cel mai iubit autor si ilustrator finlandez contemporan de literatura pentru copii. Fiecare carte a sa devine imediat bestseller, datorita modului extrem de creativ si atragator in care abordeaza subiecte de mare interes pentru copii si cu o bogata incarcatura educativa.

Mauri Kunnas este probabil cel mai iubit autor şi ilustrator finlandez contemporan de literatură pentru copii. Fiecare carte a sa devine imediat bestseller, datorită modului extrem de creativ și atrăgător în care abordează subiecte de mare interes pentru copii și cu o bogată încărcătură educativă.

Cartea Hai-hui prin Univers poate fi cumparata de aici

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole