Tot mai adesea în ultimii ani, numeroase voci (inclusiv din lumea medicală) au început să critice în mod agresiv, tratamentele actuale folosite în lupta împotriva cancerului. De ce se întâmplă acest lucru? De ce cancerul pare a fi o boală poate chiar mai periculoasă decât SIDA, o boală de care nici măcar oamenii bogați, care își permit tratamente avansate, nu reușesc să scape? Ei bine, parafrazând cuvintele marelui detectiv Sherlock Holmes: „Atunci când elimini tot ceea ce nu merge, orice rămâne, oricât de improbabil ar fi, trebuie să fie corect”.

Și dacă ar fi să dăm la o parte tratamentele clasice, chimioterapia și iradierea celulelor canceroase, cu ce rămânem? Cu nimic, fiindcă medicina modernă este axată pe tratamentul efectelor, fără a găsi o explicație solidă pentru motivul apariției cancerului. Adică, da, știm că e vorba de mutația necontrolată a unor celule și că unele tipuri de cancer sunt mai afresive ca altele. Dar de ce?

Cauza bolii sunt in fizic, minte sau spirit ?

O posibilă explicație în acest sens o putem găsi în cuvintele dr. Darren Starwynn, expert în acupunctură, medicină vibrațională și vindecare spirituală: „Unul dintre primii mei profesori de spiritualitate, mi-a vorbit despre faptul că spiritualul precede fizicul. Acest principiu spune că orice boală începe la nivelul energiei ce ne înconjoară corpul. Dacă cel afectat are o sănătate spirituală și emoțională solidă, acest dezechilibru va putea fi eliberat sau rezolvat la acest nivel. Dacă asta nu se întâmplă, prin rămânerea pe termen îndelungat într-o zonă intens negativă, energia negativă se va precipita în corpul fizic al pacientului provocând diferite afecțiuni. Iar asta cred că este o imagine destul de potrivită pentru geneza majorității formelor de cancer”.

Un alt medic ce s-a ocupat foarte mult de latura spirituală a bolilor a fost doctorul german Ryke Geerd Hammer care a descoperit „cauzalitatea șoc-conflict” pentru cancer dar și pentru ale boli grave. Conform teoriei sale, cancerul își are originea în niște cauze psihico-emoționale care au rămas nerezolvate pe perioade lungi de timp. De asemenea, conform lui Hammer, vindecarea emoțională și practicarea meditației ar fi cele mai bune soluții pentru tratarea cancerului.

Conform lui Hammer, există două condiții pentru vindecarea de cancer:

  • pacientul trebuie să primească tratament și suport pentru de-programare și eliberarea de sub efectele nocive ale șocului sau conflictului care planează asupra corpului și psihicului său.
  • corpul pacientului nu trebuie atacat cu prea multe medicamente pentru a nu interfera cu procesul intern de vindecare al organismului.

Acum, problema este că, asemenea multor specialiști cu vederi radicale, Dr. Hammer a fost acuzat și chiar dat în judecată pentru opiniile și tratamentele sale. Din păcate, la proces, care a avut loc în Wiener Neustadt, Austria, procurorul a fost nevoit să admită că 6000 dintre cei 6500 de pacienți ai lui Hamer erau încă în viață după 4-5 ani de la tratament, adică un procent mult peste cel al oricărui alt medic.

De fapt, ceea ce este foarte important în teoria lui Hammer se referă la următorul fapt. Ființa umană este foarte susceptibilă la crearea de leziuni asupra creierului și organelor datorită șocurilor și traumelor. Hamer a fost chiar capabil să evidențieze efectele asupra creierului prin intermediul unor tomografii în care locația șocului este evidențiată iar în jurul ei apare efectul de unde concentrice, similare cu cele provocate de aruncarea unei pietre în apă.

Cauzele spirituale ale cancerului

Originile cancerului in Noua medicina Germana

Grație numărului mare de pacienți pe care i-a tratat cu succes, Dr. Hammer a devenit un punct de repet în tratamentul alternativ al cancerului. Iar din acest punct de vedere, a trasat trei reguli de bază:

1. Fiecare cancer începe ca o experiență gravă de tip conflict-șoc cu tentă acută ce se manifestă simultan pe trei nivele: psihic, creier și organ.

2. Tema conflictului psihic determină localizarea și focusul la nivelul creierului precum și organul la nivelul căruia apare cancerul.

3. Traseul conflictului psihic este coreclat cu dezvoltarea focusului în creier și, desigur, a cancerului în organism.

Tipul de cancer Probleme emoționale primare conform lui Hamer Probleme emoționale primare conform lui Starwyn
Tiroidă Lipsa de putere de decizie Lipsa unei expresii de sine
Plămâni Teama de moarte și sufocare Durere sufletească, problem cu renunțarea la cineva drag
Limfatic Pierderea stimei de sine Gândire negativă și teamă sistematică
Sâni Conflicte și separare Probleme cu grija – prea puțină primită, prea puțină oferită, Trădare
Stomac Furie, prea multă energie negativă Aceleași elemente
Pancreatic Anxietate, furie, conflicte în familie, problem moștenite Lipsa dulceții emoționale în viață, trauma în cadrul relațiilor
Ficat Frica de înfometare Furie reprimată, frustrare pe termen lung
Colon Conflicte urâte, greu de ”digerat” Rigiditate, inabilitatea de adaptare și renunțare, păstrarea furiei în interior
Uterin Conflicte sexual Abuz sexual, Trădare
Cervix Frustrare severă La fel ca la uter
Oase Complex de inferioritate, subevaluare personal Prea multă sau prea puțină voință, conflicte vechi nerezolvate
Piele Pierderea integrității, sentimental de a fi violat Pierderea conexiunii cu ritmurile natural ale vieții

 

Legatura dintre cancer și chackre

Ei bine acum ajungem într-o zonă în care mulți dintre cei care au avut răbdarea să citească până aici cu o sprânceană ridicată, o vor ridica și pe cealaltă. Da, chackrele există, sunt reale și starea lor ne influențează direct. Cât de mult? Starwyn consideră că avem de-a face cu o legătură extrem de directă după cum se poate observa și din următorul tabel:

Tipul de cancer Probleme emoționale principale Chackre afectate
Tiroidă Lipsa unei expresii de sine Gât (5)
Plămâni Durere sufletească, problem cu renunțarea la cineva drag Gât sau Inimă (4, 5)
Limfatic Gândire negativă și teamă sistematică

Sacrală și Solară (2, 3)

Sâni Probleme cu grija – prea puțină primită, prea puțină oferită, Trădare Inimă (4)
Stomac Aceleași elemente Solară (3)
Pancreatic Lipsa dulceții emoționale în viață, trauma în cadrul relațiilor

Solară, Inimă (3, 4)

Ficat Furie reprimată, frustrare pe termen lung Solară (3)
Colon Rigiditate, inabilitatea de adaptare și renunțare, păstrarea furiei în interior Rădăcină, Sacrală, Solară (1, 2, 3)
Uterin Abuz sexual, Trădare Sacrală (2)
Cervix La fel ca la uter Sacrală (2)
Oase Prea multă sau prea puțină voință, conflicte vechi nerezolvate

Rădăcină sau Sacrală (1, 2)

Piele Pierderea conexiunii cu ritmurile natural ale vieții Oricare dintre chackre

 

În concluzie

O problemă majoră reprezentată în acest articol o reprezintă modul în care structurile noastre emoționale ne pot aduce într-o stare de dezechilibru suficient de pronunțată pentru ca aceasta să se transmită la nivel fizic. Este demn de remarcat aici faptul că, deși mulți pacienți sunt conștienți de emoțiile lor de suprafață, cei mai mulți nu sunt capabilă să perceapă cauzele mult mai adânci ale suferinței lor, cele care i-au împins pe o anumită direcție ce i-a adus în situația în care sunt azi. Iar vestea că suferă de o boală atât de cruntă precum cancerul nu poate decât să îi ducă și mai mult în jos pe o pantă de pe care cu greu se pot redresa.

Pentru ei, terapia multi modală, care folosește bio-eneriga, hipnoza, terapia cu lumină polarizată sau cea cu sunete, reprezintă o soluție de reechilibrare internă care poate să îi readucă în legătură cu propriul sine și îl poate reechilibra din punct de vedere energetic.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole