Există tot mai mulți oameni în ziua de azi care se văd puși față în față cu alergiile. Nu contează dacă este vorba de polen, praf, blana animalelor sau diferite chimicale, asta ca să nu mai vorbim de alergia la alimente. În toate cazurile aceste afecțiuni pot cauza serioase probleme și un discomfort ce se manifestă continuu. Și ceea ce este cel mai rău: nici un medic nu poate identifica exact cauza acestei expansiuni fără precedent a alergiilor.

Desigur, unii s-au gândit că schimbările climaterice ar fi de vină, alții au aruncat blamul pe dezechilibrele ce apar în corp de la o alimentație nepotrivită, ba putem vedea implicați în aceste analize chiar și factori culturali care (în teorie) pot modifica relația omului cu natura. Dar să fim cinstiți, înainte de a căuta orice răspuns în mediul fizic, nu ar strica să aruncăm un ochi la interior deoarece toate simptomele fizice ale corpului își au origine a propria noastră conștiință interioară.

Problema răspunsului la alergeni este conectată într-un mod aproape intim cu problema relației cu natura sau mai bine zis, a modului în care noi ne raportăm pe noi înșine la mediul în care existăm. Știm deja că pământul ne poate oferi tot ceea ce avem nevoie pentru a exista, pentru ca organismul nostru să fie sănătos. Acest lucru a păstrat sănătatea umană intactă vreme de foarte multe generații, dar acest lucru se întâmpla în vremea în care omul nu se concepea pe sine separat de natură.

cauzele spirituale ale alergiilor

Totuși, pe măsură ce civilizația a progresat iar știința a început să ofere explicații raționale la tot ceea ce se petrecea în jurul său. Omul a început să se separe de mediul în care trăia. A fost un proces lent, desfășurat de-a lungul a multe generații dar el a continuat. Și odată cu el, funcțiile corpului omenesc au devenit tot mai sensibile la cantități minuscule din anumite substanțe care anterior puteau fi asimilate fără probleme. Am putea spune chiar că aceasta nu este doar problema fiecărui individ în parte ci mai degrabă problema întregului colectiv care nu se mai vede în relație cu natura.

Pentru a intra în mai multe detalii, putem spune că sistemul nervos are un rol foarte importat în cadrul existenței omului modern. Acest sistem este implicat în toate funcțiile corpului și are un rol semnificat în afectarea răspunsurilor alergice. Spre exemplu, atunci când sistemul nervos ajunge să fie suprastimulat, încep și dificultățile de regenerare și vindecare la nivel celular, glandular și cortical, lucru ce împiedică organismul să își facă treaba.

Din punct de vedere al alergiilor, suprasolicitarea sistemului nervos duce la o reducere sau chiar stopare a capacității de eliminare a substanțelor toxice pentru organism, lucru ce nu s-ar întâmpla dacă sistemul nervos ar funcționa normal. Însă funcționarea sa depinde mai departe de energiile fundamentale ale ființei fiecăruia dintre noi, energii care în mod normal sunt conectate la lungimea de unde a mediului natural exterior. Însă această conexiune, după cum spuneam, s-a pierdut în timp, iar una dintre consecințe este creșterea numărului de răspunsuri alergice.

Pentru a rezolva aceste situații și pentru a readuce corpul într-o stare unde stimulii alergenici să nu-i mai facă rău, este nevoie să ne schimbăm perspectiva asupra lumii în care trăim. Relația noastră cu această planetă și cu natura trebuie să fie una de participare nu de separare. Pentru cei care suferă de alergii este recomandat consumul de alimente și apă pure. Dieta trebuie purificată și substanțele toxice ori artificiale trebuie eliminate. Pentru unii insă, această soluție nu va fi suficientă. Corpul și energiile sale trebuie calate spre pământ, abia în acel moment corpul va putea primi din energiile pământului și se va putea conecta la acesta. Un lucru ce poate fi realizat prin diferite practici spirituale.

Și desigur, lucrurile nu se opresc  aici, există și o altă categorie de oameni, aceia unde alergiile fac parte dintr-un plan mai larg de afecțiuni dictate de o problemă de vulnerabilitate, unde psihicul, bazat pe directive venite direct de la suflet, a creat o stare de vulnerabilitate, slăbind bariera ridicată împotriva unor stimuli potențial periculoși pentru organism pentru a crea un context general în care cel aflat în suferință să se dezvolte și să evolueze. Cu alte cuvinte, răspunsul alegenic servește ca o manifestare psihică ori o metaforă a nevoii individului de a deveni mai vulnerabil, mai deschis către ceilalți și către sine.

Remediile pentru cei ce suferă de alergii trebuie căutate de la caz la caz, pe baza informațiilor individuale. Nu există un răspuns identic pentru doi oameni diferiți pentru că nu există om care să fie exact la fel ca altul. Acest lucru se traduce în faptul că nu vor exista doi oameni care să aibă același răspuns la o dietă sau la un stil de viață. Totuși, la final, nevoia umanității pentru a găsi un mod de a schimba relația sa cu lumea din jur va fi cel mai importat factor în eliminarea alergiilor atât la nivel individual cât și colectiv.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole