Când are de suferit glanda tiroidă?

Problemele cu glanda tiroidă apar, de regulă, ca urmare a tendinței omului spre un control crescut al lumii înconjurătoare și a încercărilor de a conduce, în mod dur, o situație în relațiile cu oamenii apropiați, în primul rând - cu persoana iubita. Glanda tiroidă are de suferit la oamenii extrem de geloși și de supărăcioși care au, de asemenea, ambiții mari, la oamenii al căror nivel de gelozie și de orgoliu este destul de mare. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când există o tendință de susceptibilitate și de gelozie în neam.

Neacceptarea unei situațiii traumatizante în relațiile cu oamenii apropiați este condiționată de dependența de relații, de atașamentul unui om de aspectele personale ale fericirii umane.

Ce boală anume va încetini patologia sufletului se determină prin gradul de neacceptare a unei situații traumatizante și, de asemenea, de individualitatea persoanei. Neacceptarea explozivă a situației poate provoca o creștere a tensiunii la unii oameni, la altii va începe să li se deterioreze vederea sau vor avea parte de un accident vascular cerebral după o explozie de ură, iar in cazul altora, poate exista o problemă cu glanda tiroidă. Însă esența tuturor problemelor este aceeași: neacceptarea durerii, eșecul dorințelor în relațiile personale.

Toate sentimentele și emoțiile noastre au legătură cu glandele.

Ce se întâmplă atunci când ne gândim la omul iubit? Orice proces de gândire este întotdeauna precedat și însoțit de emoții profunde. Când dorim să vedem persoana iubită, la noi se declanșează, în primul rând, glandele salivare. Acesta este un mecanism care există de miliarde de ani. Când eram încă unicelulari, principalul contact fizic și informațional cu mediul înconjurător se realiza prin hrană. De aceea, chiar și acum, după miliarde de ani, la orice încercare de contact cu lumea exterioară are loc activarea glandelor salivare. În plus, cu cât contactul este mai important pentru noi, cu atât mai intens se declanșează glandele salivare.

De aceea, la oamenii geloși au de suferit fie dinți, fie vedere și auzul, pentru că și vederea, și auzul și dinții - toate acestea sunt rezultatul evoluției glandelor salivare.

În timpul contactului cu lumea exterioară, la om întotdeauna se declanșează mai întâi glandele salivare, apoi - glanda tiroidă și după aceea - pancreasul.

Glanda tiroidă, controlând și diririjând o situație, ne ajută să ne realizăm dorințele. Dacă întâlnim obstacole în calea realizării dorințelor noastre, adică are loc umilirea lor, atunci cu atât mai greu nu acceptăm o astfel de situație, cu atât mai puternică este explozia activității glandei tiroide. O asemenea eliberare necontrolată de energie este periculoasă pentru organism. Încercând să „perforăm” situația cu orice preț, noi încercăm să o controlam nu doar la nivel superficial ci și la nivel intern, profund.

lazarev si glanda tiroida

Însă orice situație în plan subtil este o parte din Univers; la acest nivel, oricare dintre eforturile noastre nu vor da niciun rezultat. Și dacă observăm inutilitatea eforturilor noastre la nivel exterior atunci, luptând cu situația la nivel subtil, noi putem arunca o cantitate atât de mare de energie, încât acest lucru va începe să ne amenințe cu moartea nu numai pe noi înșine ci, de asemenea, și pe copiii și pe nepoții noștri. Puteți, de asemenea, să „stoarceți” energia din viețile voastre viitoare.

La început, problemele apar în glande ca la un organ energetic, apoi aceste probleme ajung la nivelul fizic. Dacă hiperactivitatea glandei devine periculoasă, aceasta este înlocuită de o inhibare puternică. Adesea, în acest caz, omul are o senzație de nod în gât.

Cu cât noi ne atașăm mai mult de fericirea umană, cu atât irosim mai multă energie pentru menținerea acesteia. Supraîncărcările constante duc la degenerarea organului, apar noduri: modificările organice limitează eliberarea necontrolată a energiei.

Problemele femeilor cu glanda tiroidă sunt legate adeseori de un atașament imens față de bărbatul iubit, atunci când o femeie literalmente se „agață" de bărbat și nu poate accepta sub nicio formă umilirea poftelor ei trupești. Nodurile din glanda tiroidă, care apar tot mai des la femei, demonstrează faptul că femeile simt pasiune în loc de iubire. Renunțarea la iubirea față de soț, care nu a mulțumit-o cu ceva, arată ca o dorință de a se despărți de el, ca infidelitate, ca o lipsă a dorinței de a avea copii cu el, ca avorturi. Toate acestea sunt o neacceptare a umilirii destinului fericit și a poftelor trupești.
Dacă o femeie nu poate accepta în mod voluntar umilirea poftelor trupești, ea va fi nevoită să accepte această umilire în mod forțaț, atunci când îi vor apărea probleme ginecologice sau va avea o disfuncție a glandei tiroide.

Un factor care seacă de energie și care duce la boala tiroidiană poate fi un copil problematic. Dacă părinții nu și-au învațat copilul să se adapteze la viață, atunci în perioada unor situații grele, lungi și dureroase aceștia vor arunca energia în mod constant pentru salvarea copilului și acest lucru poate duce la tulburări hormonale.

La nivelul câmpului, se vede deseori cum deformările structurilor de câmpale unui copil problematic sunt legate de glanda tiroidă a părintelui prin filamente subțiri. Aceasta înseamnă că o reacție incorectă la stresurile din viața personală s-a transmis copiilor și acum se reîntoarce. În cazul în care copilul nu depășește situația care îi este dată în plan subtil, părinții sunt responsabili pentru greșelile lui. Atunci când copilul este mic, acest lucru este abia vizibil, dar atunci când apare pubertatea și reacția emoțională incorectă a copilului la evenimente viitoare începe să distrugă sufletele viitorilor săi copii, atunci părinții încep să aibă probleme grave de sănătate, în cazul de față - cu glanda tiroida. În plus, dacă înainte, când problemele nu îi priveau pe copii, medicamentele ajutau tiroida bolnavă, iar acum medicamentele pot să nu aibă niciun efect. Totuși, medicamentele pe care le ia omul nu-i poate vindeca copiii și nepoții săi. Medicamentele nu îmbunătățesc caracterul unei persoane și nu îi schimbă atitudinea față de viață.

Dacă glanda tiroidă nu face față încărcăturii atunci, pentru a evita distrugerea acesteia, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți pierderea de energie. Este necesar să oprim toate activitățile, avem nevoie de o dietă, de exerciții fizice mai blânde, de o eliberare interioară de la toate problemele.

Ulteriori, trebuie să treceți din nou prin toate situațiile dureroase și ce vă tratează care v-au fost date prin intermediul persoanei iubite. Trebuie să învățați să acceptați pierderea fericirii umane, trebuie să vă faceți un reflex de păstrăre a iubirii. Trebuie să ne rugăm tot timpul pentru sine și pentru proprii urmași.

Noi trebuie să învățăm să simțim voia Divină - ca fiind primordială, să eliberăm omul iubit la interior, să eliberăm toate pretențiile față de acesta și toate fricile pentru el. Omul iubit trebuie să dispară periodic ca partener de sex și să fie perceput ca un prieten, frate, copil. Plăcerea trebuie să fie înlocuită cu detașarea, atunci iubirea nu se va transforma în atașament și nu va aduce chinuri fizice și sufletești.

În relațiile cu un om apropiat, trebuie să înțelegeți principalul lucru: la interior, trebuie să acceptați omul iubit așa cum este el. Este inadmisibil să tindem să-i facem destinul absolut identic cu al nostru. Soarta fiecărei persoane este determinată de sus și noi nu avem dreptul să o controlăm pentru că acest lucru reprezintă o încercare de a-L controla pe Dumnezeu. Comportamentul omului apropiat față de noi este determinat de logica Divină.

Pentru a-l schimba pe celălalt, trebuie mai întâi să te schimbi pe sine. Însă la exterior, trebuie să-ți aperi drepturile, este necesar să fii în conflict cu persoana apropiată, în caz contrar energia va pleca din relație. Dacă te strădui să menții în suflet sentimentul de iubire în mod continuu, atunci pretențiile sau măsurile drastice pot avea rezultat.

Închinarea la sentimentele înalte generează gelozie și intoleranță în relațiile cu oamenii apropiați, nu doar în familie ci și la locul de muncă. Atunci când o persoană încearcă să fugă de problemele familiale dedicându-se muncii mai bine zis, să înlocuiască gelozia cu orgoliul, atunci și problemele, ce țin de acest domeniu, se acumulează treptat. Controlul strict și adâncirea drastică în domeniul muncii duc, de asemenea, la supraîncărcarea glandei tiroide și la probleme ulterioare cu aceasta.

Iubirea este cea mai mare fericire din Univers, de aceea iubirea față de o altă persoană poate să ne închidă accesul la iubirea față de Dumnezeu pe neobservate. Omul credincios, care respectă poruncile, care face sacrificii și care poate să se detașeze, simte și vede prezența lui Dumnezeu în toate lucrurile și în subconștientul lui omul iubit este un mijloc de cunoaștere a lui Dumnezeu. Acest om credincios îi iubește „Eul” său adevărat adică, Divinul, de aceea iubirea lui este, practic, lipsită de atașament și nu îi ucide nici pe cei pe care îi iubește, nici pe el însuși.

Noi nu știm ce se întâmplă în subconștientul nostru, în ce stare se află profunzimile sufletului nostru. Însă dacă sufletul nostru s-a alipit de valorile acestei lumi, atunci persoana iubită, de dragul salvării propriului suflet, trebuie să ne aducă durere. Trebuie să înțelegem și să acceptăm acest lucru în prealabil. Gradul de durere și de „scuturare”, pe care trebuie să le primim, este determinat de dimensiunea problemelor noastre de la interior.

Adesea, o situație dureroasă, care nu poate fi învinsă la exterior, cu timpul pătrunde în subconștientul nostru și deja nu ne mai cauzează o durere puternică. Noi spunem: timpul vindecă. Însă, de fapt, subconștientul, pur și simplu, nu simte durere dar, cu toate acestea, energia continuă să curgă. Atunci când această situație, pătrunzând în subconștient, ajunge la straturile de sănătate fizică, la psihic sau destin, noi începem să ne prăbușim fără a mai avea durere sau, pentru a ne salva, ne îmbolnăvim grav, neînțelegând totodată ce se întâmplă.

Este necesar să înțelegem: timpul nu vindecă. Iubirea vindecă. Timpul distruge situația și creează o iluzie de vindecare. Dar, în planurile subtile, nu există termen de prescripție și ceea ce am făcut cândva se află alături de noi în mod invizibil. Aceasta nu pleacă nicăieri. Aceasta se schimbă sau dispare atunci când noi ne schimbăm.

Sursa S.N. LAZAREV - articolul PROBLEMELE CU GLANDA TIROIDA

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole