Intrebare de la un cititor: Aș dori să vă cunosc părerea despre criza vârstei mijlocii la bărbați (aproximativ 40 de ani). De ce anume la această vârstă bărbații sunt atrași de fetele tinere? Știu multe exemple din viață. Nici familia noastră nu a putut evita această problemă. Eu și cu soțul meu avem 39 de ani, doi copii, relațiile noaste au fost bune mereu. Și dintr-o dată am aflat că soțul meu este îndrăgostit de o colegă cu 20 de ani mai tânără... Ce ar trebui să facă o soție în acest caz? Soțul spune că ne iubește pe amândouă.
Mulțumesc.
************************************************ **********************
Raspunsul lui S.N. Lazarev: Haideți să totalizăm. Cam pe la ce vârstă oamenii se căsătoresc în prezent? Barbatii - de la 22 la 28 de ani. Apoi, copiii se nasc, iar criza vârstei mijlocii apare în momentul în care copiii au vârste între 12 și 18 ani, când la copiii au loc maturizarea sexuală activă și prima dragoste. Dacă mama nu i-a învățat pe copii să iubească și să ierte, dacă o situație traumatizantă este insuportabilă pentru copii, atunci a le purifica sufletele și a le face posibilă apariția copiilor pe lume se poate doar prin educația părinților.

Prin urmare, cauza nu se află la bărbații de vârstă mijlocie, ci la copiii problematici, care sunt mult mai conectați cu mama lor în plan subtil decât cu tatăl lor. Există o oportunitate de a salva viețile și sănătatea copiiilor prin intermediul mamei. Durerea sufletească a mamei îi desprinde de fundamentele fericirii umane. Dacă, în loc de depresie și de supărare, o femeie se roagă și păstrează iubirea, are loc o salvare imperceptibilă a copiilor și a nepoților. Dacă orice situație duce la iubire și la Dumnezeu, atunci oricât de dur și dureros ar fi comportamentul omului iubit, trebuie să recunoașteți că în spatele acestui lucru există posibilități de purificare a durerii sufletești și de deschidere a propriului suflet către energia Divină.

Am observat multe divorțuri și infidelități, complet inexplicabile și ilogice. Și de fiecare dată le explicam femeilor care erau supărate și care și-au pierdut speranța că motivul evenimentelor care au avut loc îl constituie starea extrem de nefericită a copiilor lor.

lazarev 0 criza varstei de mijloc la barbati

În regnul animal, totul este simplu. Cel imperfect moare. Animalul bolnav practic își pierde șansele de supraviețuire. Un om se deosebește de un animal prin faptul că este religios. Acest lucru permite ca mecanismul de distrugere a celui slab să se transforme în mecanismul schimbării și dezvoltarii acestuia. De aceea, atunci când un om are o lipsă de bunăstare interioară, mai întâi, el este jignit de cei apropiați, el începe să aibă parte de neplăceri și nenorociri. Aceasta este prima etapă. A doua etapă este boala. A treia etapă este moartea.

Cu cât grijă pentru propriul suflet devine o nevoie firească pentru noi, cu atât mai puțin avem nevoie de mecanisme forțate de purificare. Problema este că societatea modernă și civilizația modernă ne învață să avem grijă doar de pâinea cea de toate zilele. Și consecințele unei astfel de viziuni asupra vieții se manifestă nu doar în criza vârstei mijlocii.

Sursa: Fragment din Educația părinților „Răspunsuri la întrebări”  de S.N. Lazarev 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole