Atunci când facem bagajele pentru o călătorie sau mergem la o simplă plimbare împreună cu cei mici, nu trebuie să uităm să luăm pentru cel mic ceva de băut. În funcție de vârsta copilului, putem folosi diferite sticle sau căni. Cel mai important este să fie practice.

În cazul în care copilul este prea mic pentru a bea din cană sau din pahar, avem nevoie de o sticluță cu biberon. Intotdeauna, trebuie să folosim o sticlă separată pentru sucuri și una pentru lapte.

Pe măsură ce copilul creşte, se poate trece la un pahar cu pai. Se găsesc pe piață multe tipuri de pahare atrăgătoare cu pai și  sistem de închidere. Este o variantă foarte comodă. Copiii  învață foarte repede să folosească paharul și, în plus, acest mod de a bea este mai sigur și reduce riscul de înecare.

ambalaje speciale pentru suc

Un alt avantaj al băutului cu paiul este că  folosirea  mușchilor  faciali  influențează  simțitor dezvoltarea vorbirii la copii 1. Altfel spus, este un antrenament pentru vorbire! Mai târziu, pot fi folosite cănile anti-curgere. Copiii vor să devină cât mai repede independenți. Îi observă pe părinți, vor să mănânce cu furculița și cuțitul sau să bea din cană. Din păcate, de multe ori, această independență duce la vărsarea sucului de jur împrejur și la un nou rând de hăinuțe. Ajutorul vine tocmai de la cana anti-curgere. Aceste căni au un cioc cu o construcție specială, care blochează orificiul de curgere și previne vărsarea sucului. Datorită acestei construcții, copilul poate bea, dar poate și să țină cana preferată în mână în timp ce se joacă.

O provocare mai mare o pot reprezenta mousse-urile, deoarece au o consistență mult mai densă și s-ar putea ca un pai obișnuit să nu fie suficient.

Din fericire, există pe piață și putem alege mousse-uri în ambalaje speciale pentru copii. Acestea au un cioc mai larg, însă sigur, datorită căruia copilul poate să bea chiar și  o consistență mai groasă. Mai mult decât atât, un astfel de mouss nu trebuie consumat tot odată – se pune dopul șirestul poate fi consumat mai târziu, pe drum.

1 http://www.poradynazdrowie.pl/kiedy-dziecko-zaczyna-pic.html

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4