Asociatia M.A.M.E. lanseaza campania ” 1 Milion de Stelute” care are ca obiectiv strangerea a 1 milion de euro, fonduri necesare pentru infiintarea Centrului Stelutelor – un centru de suport si recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave.

Anual, in Romania, sunt diagnosticati cu cancer aproximativ 500 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 16 ani, care isi petrec mare parte din copilarie in spital.

Din pacate, la noi in tara nu exista programe nationale sau centre specializate care sa acorde acestor copii atentie pentru perioadele dintre spitalizari.

Experienta pe care am castigat-o de-a lungul celor 4 ani de activitate ne-a aratat ca, pentru a facilita vindecarea in cazul pacientilor cu afectiuni foarte grave, nu este suficient sa le fie asigurate serviciile medicale, ci este extrem de important sa fie tratate si problemele de natura emotionala, relationala si materiala pe care le creeaza specificul acestor boli.” a declarat Maria Culescu, Presedinte Asociatia M.A.M.E.

Anual, Centrul Stelutelor va oferi gratuit pentru aproximativ 200 de copii grav bolnavi, exercitii de recuperare medicala, consiliere psihologica, terapie emotionala prin arta si joc, activitati educative si ajutor material la nevoie.

Centrul Stelutelor va include un cabinet dotat cu aparatura de recuperare medicala, un cabinet de consiliere psihologica, o sala in care se vor desfasura atelierele de terapie emotionala si activitatile educative, o bucatarie, o sala de mese, un spatiu de depozitare, doua grupuri sanitare. In functie de amplasarea in teren, intentionam ca, in timp, sa construim si un loc de joaca.

“Suportul si atentia de care vor beneficia copiii in centru ii va ajuta sa depaseasca dificultatile asociate tratamentului greu de suportat si le va usura tranzitia spre o viata activa dupa plecarea din spital. Acest lucru este extrem de important pentru copiii care au ajuns sa se indoiasca de propriile abilitati si calitati ca urmare a afectiunii de care sufera.” a declarat Andreea Tache, responsabil proiect.

Cei care doresc sa sprijine infiintarea Centrului Stelutelor, pot face donatii:

- in contul bancar RO03BTRL04401205N75044XX deschis la Banca Transilvania, titular Asociatia M.A.M.E., CUI 25454339; - online prin intermediul serviciului specializat Euplatesc.ro, pe site-ul www.asociatiamame.com sau prin metoda paypal in contul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

asociatia mame

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole