Bucureşti, 16 aprilie 2014 – Anul acesta, Dorna a extins promisiunea de susţinere a copiilor născuţi prematur şi către mame şi a creat prima fereastră interactivă din România - Fereastra de speranţă. Această inițiativă este parte a campaniei „Grijă pentru copii”, dezvoltată de Dorna împreună cu Organizația Salvaţi Copiii, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de îngrijire a    nou-născuților prematur.

Începând cu luna aprilie a acestui an, în maternitatea Polizu, fereastra care desparte mamele de salonul de terapie intensivă unde se află bebeluşii născuţi prematur a devenit Fereastra de speranţă. Pe această fereastră sunt afișate în timp real mesaje de încurajare pentru mamele de copii prematuri, mesaje ce pot fi trimise de oameni din întreaga țară, printr-o simplă accesare a site-ului www.grijapentrucopii.ro.

De la instalarea Ferestrei de Speranță, la începutul lunii aprilie, au fost trimise până acum peste 1.000 de mesaje de încurajare.

În maternitate, mama unui copil născut prematur petrece doar câteva minute pe zi cu bebeluşul ei. În rest, e doar aşteptare. Aşteptare care poate dura chiar şi câteva luni.

Fereastra de Speranta

„Pentru mamele copiilor născuţi prematur, primele luni după naştere sunt cele mai dificile. Viaţa copiilor lor este în mâna cadrelor medicale şi a echipamentelor de specialitate, iar ele nu pot face altceva decât să spere că va fi bine și să aștepte pe holurile maternităţilor. Un gând bun şi un mesaj de susţinere le poate ajuta să capete puterea de a trece peste această perioadă dificilă. Pentru ele am creat Fereastra de speranţă, prima fereastră interactivă din România, un spaţiu în care fiecare dintre noi poate trimite mesaje de susţinere mamelor copiilor născuţi prematur”, a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

„În 2013, am câştigat un partener important în lupta noastră împotriva mortalităţii infantile. Alături de Dorna, am contribuit la dotarea a 15 maternităţi din România prin campania “Grijă pentru copii” şi vom continua acest demers şi anul acesta. Dacă copiii născuţi prematur au nevoie de îngrijire medicală specializată, mamele lor au nevoie să ştie că nu sunt singure în această perioadă dificilă. Aş vrea să felicit Dorna pentru iniţiativă şi sper ca un număr cât mai mare de oameni să fie alături de mamele copiilor născuţi prematur în maternitatea Polizu”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Mesajele de susţinere pentru mamele copiilor născuţi prematur pot fi trimise de oriunde, accesând site-ul www.grijapentrucopii.ro. Mesajele vor apărea pe Fereastra de Speranţă instalată în maternitatea Polizu şi vor da speranţă mamelor ce îşi privesc copiii prin geamul de sticlă. 

Mai multe informații despre felul în care funcționează Fereastra de Speranță găsiți în filmul de prezentare

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole