Irina Nicolae, cunoscuta artista si autoare de carti pentru copii, a primit o veste cum nu se poate mai imbucuratoare. Aplicatia de iPad si iPhone “In Tara lui Dovlecel” pe care a lansat-o de 1 iunie, anul acesta, a devenit cea mai de succes aplicatie interactiva pentru copii din Romania.

Satisfactia este cu atat mai mare cu cat, dupa cum declara, au fost necesare luni in sir de munca asidua si chiar deplasari la Londra pentru ca proiectul sa fie de o calitate ireprosabila.

Cred ca succesul are legatura cu faptul ca am facut tot timpul ce mi-a placut, cu pasiune, daruire si multa munca. Am o echipa de profesionisti in jurul meu, iar cu totii am muncit sa oferim un produs de calitate pana in cele mai mici detalii. A contat foarte mult!”, declara Irina Nicolae.

Aplicatia, disponibila in doua versiuni, in limba romana şi engleza, le ofera ocazia copiilor sa intre in universul minunat al personajului Dovlecelconceput de Irina Nicolae, dar sa si beneficieze de un sistem interactiv de distracţie şi educaţie.

Micutii se pot juca pe ecranul iPad-ului cu animatiile colorate, pot rasfoi singuri paginile virtuale dar pot si asculta povestea lui Dovlecel in limba romana sau engleza, spre exemplu, la ora de culcare.

In Tara lui Dovlecel

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, Irina Nicolae a apelat la copii din Romania, Denisa Popa şi Darian Farcasiu, care au inregistrat povestea ca pe un teatru radiofonic, dar si la un narator britanic de la Londra, Sheldon Franco-Rooks, care a inregistrat verbal povestea intr-o engleza impecabila.

Scopul acestui proiect este de a tine pasul cu tehnologia, multi parinti si copii avand in prezent iPad si iPhone, dar si de a le oferi ocazia tuturor romanilor de peste hotare sa se bucure de lumea minunata a lui Dovlecel, aplicatia putandu-se descarca din orice colt al lumii.

Povestea lui Dovlecel, marca inregistrata Irina Nicolae, s-a nascut in urma cu patru ani. Artista a lansat atunci cartea de povesti „In Tara lui Dovlecel”, pentru ca apoi, multumita succesului extraordinar de care a avut parte, sa urmeze o serie de carti educative pentru copii, dar si puzzle-uri (“Coloreaza cu Dovlecel”, ”Dovlecel te invata sa numeri”, “Dovlecel te invata alfabetul”, “Dovlecel te invaţa calendarul naturii”, “Sa invaţam formele si culorile cu Dovlecel”).

Dovlecel a intrat astfel in casele multor familii si a devenit unul din personajele preferate ale copiilor. Personajul se afla pictat pe peretii camerelor multor copii, pe tricouri si chiar pe torturile aniversare.

Anul acesta, personajul Dovlecel a trecut in era virtuala, devenind parte a aplicatiei interactive pentru copii, disponibila in AppStore pentru iPad si iPhone. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole