Creative Arts - centru de dezvoltare a creativitatii – anunta deschiderea unui curs mixt de decoratiuni si culori destinat copiilor de peste 5 ani cu inclinatii creative. Workshopul se desfasoara zilnic, in cursul saptamanii, la Centrul Cultural Calderon  (strada Jean Louis Calderon, nr. 39), intre orele 10:00 si 20:00 si in weekend la Universitatea Romano-Americana (Bd. Expozitiei, Nr.1B), intre aceleasi ore.

Workshopul a luat nastere din nevoia identificata de initiatorii proiectului de a oferi copiilor modalitati alternative de educatie, in special in domeniul artelor. Urmand viziunea generala a centrului Creative Arts – promovarea artelor si a lucrului manual ca activitati de relaxare si dezvoltare a creativitatii – cursul de 12 saptamani ofera participantilor oportunitatea de a invata metode de revitalizare a obiectelor vechi de care s-au plictisit. In plus, cursul confera si indicatii  pentru a realiza personal obiecte unicat menite sa decoreze si personalizeze diverse spatii.  

„Intr-o perioada in care copiii sunt din ce in ce mai tentati sa isi petreaca timpul in fata computerului jucand jocuri mai mult sau mai putin educative sau in fata televizorului urmarind programe nepotrivite varstei lor, cursurile Creative Arts, in general, si cursul de decoratiuni si culori, in particular, ofera o alternativa creativ-educativa de petrecere a timpului liber. In felul acesta copiii dobandesc hobby-uri ce le dezvolta imaginatia si le antreneaza creativitatea. In acelasi timp parintii se vor bucura, alaturi de copiii lor, de obiectele rezultate in urma workshopului, precum si de abilitatile dezvoltate de acestia.”, afirma Carmen Gabriela Moraru, trainerul ce va conduce workshopul.

Atelier desen Creative ArtsCursul se desfasoara urmarind patru coordonate: pictura, desen si mozaic, ceramica si modelaj, papier-maché si reciclare creativa. Daca in cadrul celor patru sedinte de ceramica si modelaj cursantii vor lucra cu materiale precum fimo, lut sau plastelina pentru a crea de la zero diferite obiecte, in cadrul celor doua sedinte de papier- maché obiectele vor fi realizate din pasta de hartie. Ulterior, in cadrul celor doua ateliere de pictura, desen si mozaic obiectele realizate anterior vor fi personalizate de participanti in functie de personalitatea si viziunea lor creativa. Nu in ultimul rand workshopul prevede si doua ateliere de reciclare creativa, in cadrul carora cursantii sunt indrumati sa reconditioneze obiecte vechi  sau sa creeze obiecte din materiale reciclate. Cursul consta in 12 ateliere saptamanale a cate doua ore, costul sau este de 700 RON, platibili in doua rate (prima la inceputul cursului si ultima dupa sase sedinte) iar materialele sunt asigurate de organizatori.

La finalizarea cursului atat copiii cat si parintii vor fi uimiti de abilitatile pe care le vor fi dezvoltat cursantii in numai 12 saptamani. Obiectele rezultate in urma atelierelor vor fi dovezi decorative ale experientei inedite din cadrul workshopului Creative Arts si vor colora casele si vietile creatorilor.”, a concluzionat Carmen Moraru, trainer cu o vasta experienta in sustinerea de ateliere de desen si pictura, format in cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte Plastice Bucuresti.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole