Această este una dintre întrebările care îi poate neliniști pe cei care iau în considerare statutul de a fi un viitor părinte. Banii, mai ales dacă este vorba despre o sumă lunară limitată, sunt și așa greu de strâns, dar ce s-ar întâmpla atunci când pe lume ar apărea un copil sau doi? Lipsa banilor sau a economiilor nu trebuie să fie privită ca o modalitate de eliminare încă din start a ideii de a fi părinte, ci ar trebui doar să te motiveze în mod suplimentar în identificarea unor soluții cât mai avantajoase pentru a strânge banii necesari viitorului sau viitorilor membri ai familiei. Precum în cazul acelor credite rapide care îți oferă sprijin în situații financiare neprevăzute, banii din economii te vor ajută în situația în care ești părinte, pentru că îți vor oferi opțiuni și alternative. Dar, mai exact, cum să economisești atunci când ești părinte?

Opțiunile și alternativele oferite unui părinte de a economisi

Copilul sau copii vin ca o încununare a conceptului de familie, așa că, acum este timpul să privești lucrurile dintr-o nouă perspectivă, mai ales din punct de vedere financiar. Ceea ce înseamnă că nu te vei mai mulțumi cu statutul avut înainte de acest moment, așadar este timpul să-ți mărești volumul de bani care intră în fiecare lună în gospodărie:

      Creșterea venitului actual – în mod normal, primul tău gând o să fie să-ți crești nivelul financiar la actualul loc de muncă, aplicând pentru o poziție superioară în cadrul organigramei companiei la care activezi. Aceasta ar înseamna o creștere salarială și poate, diverse avantaje specifice noii poziții (bonusuri de masă mai multe, bonificații periodice, etc.) care vor reprezenta o bază mai largă de economisire;

      Căutarea unui nou loc de muncă cu o remunerație crescută – acesta este un pas ușor riscant, mai ales când ai o familie cu copil/copii, din simplul motiv că identificarea unei astfel de oportunități financiare este precum cu găsirea celui mai bun credit nevoi personale rapid. De aceea, înainte de a găsi acest loc de muncă cu un salariu mai mare este recomandat să nu pleci de la actualul loc de muncă, care îți oferă o sursă sigură de venituri și pe care te poți baza.

      Diversificarea veniturilor – este modalitatea pe care o ai la îndemână atunci când ai nevoie de mai mulți bani și care îți poate oferi o creștere substanțială a fondului lunar financiar, pentru că îți vei păstra atât venitul de la locul de muncă, dar îți vei putea suplimenta acest fond prin intermediul obținerii unor bani din activități prestate în regim independent.

Mai poți să economisești atunci când ai copii

Din câte se poate observa, chiar dacă ai deja un copil sau acesta este “pe drum”, atât timp cât dai dovadă de inițiativă financiară, problema economisirii este ca și rezolvată. Mai ales dacă știi și cum să-ți limitezi nivelul cheltuielilor chiar și-n situația creșterii venitului, pentru că numai așa o să poți strânge bani pentru a-i oferi copilului cele necesare dezvoltării. Așadar, chiar este posibil să economisești atunci când ai o familie cu copii, pentru că acest statut îți oferă motivația suplimentară de care ai nevoie pentru a identifica noi surse de venituri și care să-ți ofere oportunitatea de a crește baza de economisire!

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4