Bucureşti,  16 martie 2015: Orange România organizează ateliere digitale - “Internetul copiilor” -pentru elevii între 10 și 13 ani, în cadrul programului național „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, între 6 şi 10 aprilie, Orange va organiza în total 25 de ateliere structurate sub forma unor workshopuri interactive.

Orice profesor poate înscrie o clasă de maximum 30 de elevi, cu vârste între 10 şi 13 ani. Pe parcursul a două ore, traineri specializați îi vor învăța pe elevi despre modul în care pot folosi tehnologia în mod responsabil în funcție de vârsta lor, care sunt resursele digitale utile în procesul de învățare și cum pot utiliza în siguranță internetul.

Înscrierile se pot face până pe 20 martie, printr-un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în limita celor 25 de locuri disponibile.

Orange si Scoala AltfelAtelierele educative „Internetul copiilor” sunt organizate de Orange România cu sprijinul Salvați Copiii România. „Un internet mai bun pentru copii” este, de altfel, una dintre direcțiile care fac parte din strategia Comisiei Europene pentru un mediu mai sigur pentru copii și tineri în explorarea mediului online. În cadrul programului ” Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, timp de o săptămână din al doilea semestru şcolar, fiecare unitate de învățământ urmează un orar ce include doar activităţi de educație non-formală.

Prin organizarea atelierelor „Internetul copiilor”, Orange continuă proiectele adresate elevilor prin care vrea să le ofere cât mai multe oportunități de educație, în special educație digitală pentru copii. De altfel, prin proiectele sale, Orange încurajează utilizarea adecvată a internetului, aceasta fiind unul din cei 4 piloni strategici ai programului Orange de responsabilitate socială: implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor în mediul digital. În această direcție, Orange a organizat până în prezent două ateliere de programare SuperCoders, de care au beneficiat 140 de copii care au învățat noțiuni de bază de programare și siguranță pe internet.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole