Cord Blood Center a anuntat eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală. După o prealabilă evaluare, specialiștii de la Duke University Hospital au acceptat utilizarea grefei. Astfel, Alex, în vârstă de trei ani, urmează să plece în Statele Unite la începutul lunii februarie, unde i se va administra grefa proprie de sânge placentar procesată și depozitată in banca de celule stem.

Cord Blood Center nu doar stochează sângele placentar și celulele stem aferente, ci își propune să ajute clienții, în caz de necesitate, în vederea efectuării unui transplant. Este și cazul lui Alex care suferă de o afecțiune ce poate fi tratată cu propriile celule stem. Terapia de care va beneficia copilul este încă experimentală, dar și-a dovedit utilitatea în diferite cazuri tratate la Duke University Hospital,” a afirmat Directorul General Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu.

În 2010 Cord Blood Center a iniţiat programul „Suport pentru transplant”, prin care este alături de toți clienții săi, oferindu-le în caz de necesitate sprijin financiar de până la 185.000 euro pentru efectuarea unui transplant în străinatate.

În mod similar, în cazul lui Alex, Cord Blood Center nu doar facilitează accesul la tratament, dar va susține și toate cheltuielile aferente deplasării și terapiei ce va fi efectuată în curând în Statele Unite, într-una din primele 10 instituții medicale de elită din SUA” a adăugat Dr. Tudor Panu.

medic pediatru

Alex s-a născut sănătos, însă la vârsta de 11 luni, a avut un accident care a schimbat viața întregii familii. S-a înecat în timpul unei mese și a suferit un stop respirator. Minutele scurse până la resuscitarea cardiorespiratorie au dus la apariția leziunilor neurologice severe, cu ulterioara stabilire a diagnosticului de paralizie cerebrală. A urmat o luptă cu viața, multe luni petrecute în diferite spitale din Europa și un șir lung de terapii pentru micuțul care, în urma accidentului, este imobilizat și și-a pierdut abilitatea de a înghiți singur mâncarea. De mai bine de doi ani, familia încearcă din răsputeri să îl ajute pe micuț să își mențină o stare fizică bună și să înregistreze progrese. Programul zilnic al copilului include sesiuni de kinetoterapie, deglutiție, masaj, acupunctură, osteopatie, hidroterapie și hipoterapie. Periodic, familia merge în Ucraina unde urmează o sesiune de 2 săptămâni de tratamente intensive de recuperare.

„Prin acceptarea și administrarea grefei în cazul lui Alex, primim o nouă confirmare a calității grefelor procesate de experți în cadrul laboratoarelor CB Grup. Sperăm ca după acest transplant, anumite celule din creier să fie stimulate să se activeze și capacitatea de învățare a lui Alex să crească,” a afirmat Dr. Tudor Panu

Părinții lui Alex au ales să stocheze celulele stem din sângele placentar la nașterea lui Alex  după o documentare riguroasă și după ce s-au convins că în domeniul terapiilor cu celule stem au loc inovații.

“Ca părinte, niciodată nu poți să spui că ai facut prea mult și… niciodată nu te poți opri,” mărturisește tatăl lui Alex, George.

Despre Cord Blood

Cord Blood Center deține pionieratul în domeniul recoltării de celule stem din sângele placentar în sistem familial din România. În prezent, activează pe întreg teritoriul României și deține două bănci acreditate la Cluj și București.

În doar 7 ani de la lansare, Cord Blood Center Medical  însumează peste 65.000 de membri în România și beneficiază de experiența unui grup internațional puternic, ce oferă servicii în Europa și în alte țări la cerere, și are sucursale în șase țări europene (Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Italia).

Știați că:

 

  • În România, mai puțin de 10 % din copiii care se nasc beneficiază de recoltare de celule stem
  • În ultimii 12 ani, numărul de transplanturi care utilizează grefe de sânge ombilical a crescut de 10 ori
  • Peste 25.000 de grefe de sânge ombilical au fost utilizate, la nivel mondial, până în 2012, pentru tratarea diferitelor afecțiuni
  • 1/200 sunt șansele ca o persoană să aibă nevoie de un transplant cu grefă proprie sau un transplant înrudit, pe durata unei vieți de 70 de ani.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole