Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism – APCA Galați va derula în anul școlar 2015 / 2016 proiectul „CURIER pentru AUTISM”, un amplu demers de informare, conștientizare și intervenție personalizată cu scopul integrării școlare a copiilor cu autism. Proiectul este o premieră pentru județul Galați și se va desfășura în perioada octombrie 2015 – iunie 2016, atât în școli, cât și în afara lor.

Evenimentul de lansare oficială a proiectului are loc marți, 29 septembrie, ora 15,00, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, în prezența partenerilor, a reprezentanților instituțiilor de învățământ, a cadrelor didactice și a psihologilor școlari, precum și a altor colaboratori. Echipa APCA va prezenta particularitățile proiectului și activitățile programate, raportate la nevoile identificate de toți factorii implicați în integrarea copiilor cu autism (familiile acestor copii, cadrele didactice, specialiștii).

Despre proiectul „CURIER pentru AUTISM”

Asociația din Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați va derula proiectul „CURIER pentru AUTISM” în 20 de instituții de învățământ gălățene (licee, școli, grădinițe). Scopul principal îl reprezintă integrarea școlară a 50 de copii cu autism din asociație, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Pentru ca procesul de integrare școlară a copilului cu TSA (Tulburare din spectrul autist) să fie de succes, este nevoie de eforturi comune pe trei planuri, astfel că demersurile noastre se vor concretiza în trei tipuri de activități:

  • Sesiuni lunare de informare la sediul APCA, pentru părinții copiilor cu autism.
  • Caravana „Tu știi ce este autismul?”, în instituțiile de învățământ, unde, pe de o parte le vom oferi informații de specialitate cadrelor didactice, profesorilor de sprijin și terapeuților-shadow, iar pe de altă parte ne vom întâlni cu colegii de clasă ai copiilor cu autism și vom furniza informații părinților colegilor săi de clasă.
  • Patru workshopuri intensive de formare, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, pentru a partaja informații de specialitate cu cadrele didactice, terapeuții-shadow, profesorii de sprijin.

curier pentru autism

Proiectul „CURIER pentru AUTISM” de desfășoară grație sponsorizării primite de APCA din partea Companiei FAN Courier, liderul serviciilor de curierat rapid din România. Parteneri sunt Inspectoratul Școlar Județean Galați, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Thecon.ro, PresaGalați.ro și MămicaMea.ro.

APCA Galati a fost înființată în 2011 de părinții unui copil cu autism, fiind primul ONG din județ care și-a axat activitatea strict pe problematica tulburărilor din spectrul autist. În numeroasele programe ale APCA sunt prinși, în prezent, 70 de copii cu autism din municipiul Galați și din județ. Asociația își propune să mobilizeze și să sprijine familiile copiilor cu autism în vederea obținerii unui grad cât mai ridicat de recuperare a celor din urmă, dar și să mobilizeze comunitatea locală pentru a veni în sprijinul acestor familii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4