O dată cu începutul primăverii, Little London Pipera Nursery School a fost gazda evenimentului Bucharest Early Years Group, întâlnirea anuală a școlilor internaționale din București, ce a reunit în data de 12 martie, aproximativ 40 de cadre didactice din peste 8 grădinițe și școli internaționale din capitală.

Bucharest Early Years Group se adresează grupelor de vârstă între 1,5 și 7 ani și are drept scop schimbul de bune practici și idei dintre grădinițele și școlile cu curriculă internațională. Printre participanți s-au numărat aproximativ 40 de educatori și traineri educaționali din centre de educație precum: American International School of Bucharest, International School of Bucharest, Teach for Romania, Ioanid Preschool International Education, Grădinița Ioanid, Springfield Center, Bucharest Christian Academy și Grădinița Avenor. Alături de noi au fost și reprezentanți din grădinițele Perșinari, Gura Suții și Scoala gimnazială Perșinari.

În calitate de gazdă a acestei ediții, Little London Pipera Nursery School a venit în întâmpinare cu materiale inedite și arii senzoriale creative, corelate cu cartea săptămânii fiecărei clase. Prezentările pentru fiecare grupă de vârstă, au explorat 6 teme principale: cine sunt/suntem?, când, cum și de ce se întâmplă?, cum planificăm/organizăm o activitate, cu ce și cum exprimăm ceea ce simțim, ce și cum vreau să fiu și cum este, a fost și va fi aici pe Pământ. Temele au fost redate și prezentate printr-o abordare educațională multi-senzorială, regăsită într-o abundență de resurse, materiale și activități din arii de experiență precum: matematică, lectură, muzică, maleabilitate, artă, scriere.

comunicat gradinita Little London

Modelul educațional al Grădiniței Little London este un model educațional propriu ce are la bază învățarea prin povești. "Little London Pipera Nursery School este o organizație care este în continuu în căutare de sens, care caută să învețe din experiențe, de la ceilalți și din tot contextul pieței. Credem că una dintre cele mai autentice modalități de a învăța este cea prin experimentare hands-on, cu o doză clară de practicalitate, de realitate. Schimbul de bune practici este un asemenea exemplu valoros de dezvoltare atât profesională, cât și organizațională."

Invitații s-au arătat extrem de încântați și dornici să participe și la următoarele ediții ale evenimentului, Ema Ionescu, reprezentant al Grădiniței Ioanid, afirmând cu entuziasm că Little London a reușit să o întâmpine cu căldura, emoția și curiozitatea primilor ani de grădiniță. ”Mă bucur extrem de mult că facem parte din BEYG - mă simt ca într-o familie a profesiei mele, unde încercăm să ne ajutăm unii pe ceilalți, să împărtășim bunele practici, să învățăm unii de la ceilalți, să ridicăm standardele educației oferite în România, fiecare de la locul unde ne aflăm.”, afirmă Ema, în încheierea întâlnirii.

Porțile Little London Pipera Nursery School sunt deschise în perioada următoare cu ocazia Zilei Multiculturalității (22 mai) și a Zilei Porților Deschise (27 iunie).

De asemenea, în această lună s-a dat startul înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2015-2016. Pentru mai multe informații, vă așteptăm pe site-ul Little London Pipera și pe pagina oficială de Facebook Little London Pipera Nursery School.

Pentru alte detalii și programarea vizitelor:
http://littlelondonpipera.ro/  https://www.facebook.com/littlelondonpipera.nurseryschool

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole